lindamaja.blogg.se

Det gick inte som planerat...

Publicerad 2013-08-31 08:01:33 i Allmänt,

hejhej
Ja som rubriken lyder gick det. Jag och Maja skulle trava och galoppera över bommar. Allt gick jättebra, fram till att jag skulle rida i galopp och kingen sprang för fort, så att han stannade och hoppade åt sidan. Kingen är det inge fel på, men jag är lite mörbultad. Jag landade snett på huvudet och vänster axel. Jag har fortfarande lite ont i axeln, men jag vilar från att rida nu i helgen. Men det läskiga var att ärligt talat trodde jag allt ihop var en dröm. När jag landade och vaknade upp, mindes jag inte särskilt mycket. Jag visste knappt var jag va, men såhär i efterhand börjar jag minnas vad som hände. Första avramlingen på kingen, check!
/Linda


Förkyld.

Publicerad 2013-08-29 21:08:55 i Allmänt,

Är riktigt förkyld just nu. Otur i oturen. Men jag hostar, måste snyta mig var femte minut, får EXTREM huvudverk då och då. Och då menar jag att jag typ inte kan kolla så fort det är ljust och inte jan tänka. Men som tur det är så börjar det gå över.
Jag fotade Louise och Donna i efmiddags och även kingen. Han poserade så sött i hagen, så att jag var bara tvungen.
Jag lägger upp bilderna på honom imorn!
/Linda


kingen: Jag vill ha riskaka!!

Super!

Publicerad 2013-08-27 21:17:27 i Allmänt,

Det gick verkligen bra idag! Kingen var mjuk och stadigt samtidigt som han hade ett bra tempo. Det var jättekul att det gick så bra! Allt är så tungt just nu. Jag blir också mer motiverad till att träna mer dressyr när det går så bra.
/Linda


Lång dag.

Publicerad 2013-08-26 18:32:53 i Linda,

 
Idag gick jag i skolan från 8.00 - 15.30. Det var en lång dag tycker jag, för lång. Imorn börjar vi kvart i 9 och slutar 14, så det är ju riktigt skönt! Imorn är det också ridning som gäller, lektion. Det ska bli kul och det var ett tag sedan jag red för instruktion någorlunda ordentligt, så det är ju på tiden. Jag skriver förhoppningsvis mer imorn!
/Linda
 

Lugnt i skogen.

Publicerad 2013-08-25 20:27:22 i Allmänt,

Hejhej!
Idag red jag ut. Jag tog det lugnt och bara myste. Har inte gjort det på ett ta, det har bara varit dressyr hela veckan. Så det var kul. Vi klättrade i skogen och red lite på grusslingan. Imorn är det ridfri dag, då jag slutar rätt sent. 15.20. Jag skriver mer imorn (om jag orkar).
/Linda


Mr Bean

Publicerad 2013-08-24 23:56:11 i BRS, Maja,

Hoppspecial stod på schemat idag, med en omkastning av ponnyer så jag fick alltså hoppa upp på fina Bönan. Red honom ganska mycket för typ 3 års sen, det var ett bra tag sen nu.
Passet gick bra och vi tuffade omkring utan några större problem. Han är en (oftast) ganska okomplicerad häst så det är en bra häst att höja självförtroendet på när han har sina bra dagar!
Vi ska byta omkring lite nu och ha samma häst ca 2 ggr för att sedan byta men vi ska ha våra "tävlingsponnyer" innan tävling.
Vi hade många fotografer på plats vilket var väldigt roligt! Samtliga nedanför är fotade av Madde Berner och Linnea Widstrand:
 

Ponnypatrullen
 
 
  

Ridpasset igår.

Publicerad 2013-08-24 10:06:15 i Allmänt,

Jag och Maja hade matchande outfits. Det blev en slump att vi tog likadana pikeer, så vi tänkte liksom varför inte? Vi båda hade rött med röda lindor och allt. Dessutom är det typ once in a Life time Maja lindar, så jag gjorde ju såklart också det.
Men till passet. Det gick superbra! Jag arbetade mycket med att ha så mycket stöd i vänster tygel och så lite som möjligt i höger hela passet. Han var väldigt lätt i handen och allmänt lydig. Han gjorde allt jag bad om och t.o.m bättre än jag väntade mig. Som exempelvis mellan och ökadtrav klarade han galant! Jag kände verkligen hur han längde steget. Galoppen var också superfin. Jag minskade och ökade den och han hade tretaktig galopp hela tiden. Det var jättekul eftersom att senaste dressyrpasset gick inte så jättebra. Jag red även igenom lätt c programmet några gånger och övade mycket på halterna och uppridningarna. Vad är bättre än att tillbringa en fredagskväll i stallet med hästarna. Äkta hästtjejer är vad vi är!
/Linda
 

Morgoninlägg.

Publicerad 2013-08-23 07:14:53 i Allmänt,

Hej hallå!
Idag ska jag till skolan, (oväntat). Vi börjar 8 och slutar någon gång runt tre. Jag är supertrött ifrån igår. I eftermiddag ska jag rida med Maja. Hur vi ska rida, vet jag inte riktigt.
/Linda


en smygbild på Maja och Millan :)

Hemmaaa!

Publicerad 2013-08-22 12:04:27 i Allmänt,

Det var nog bland de jobbigaste sakerna jag har gjort i hela mitt liv. Vi vandrade först i ca 5 tim. Sen slog vi upp våra tält och åt och lite så. Sen idag så var vi tvungna att gå i ca 2 timmar till. Men när vi var där hade vi jätte kul och mysigt. Alla var supersnälla. Fast jag hoppas att jag inte behöver göra det igen på ett tag. Jag är helt slut i hela kroppen. Men resten av dagen ska jag bara ta det lugnt.
/Linda

Första dagen.

Publicerad 2013-08-20 22:19:46 i Allmänt,

Det gick bra. Bättre än förväntat. Alla var snälla, jag hade ju ny klass och så men kände några ifrån sexan. Jag tror att jag kommer att trivas bra med klassen. Det enda vi gjorde var att få mappar, få skåp, gick en rundtur och planerade inför vandringen imorn. Jag har insett nu att det kommer bli tufft att gå med ca 25-30 kilo på ryggen i 1,5 mil. Men, Men... Det ska ändå bli lite mysigt att tälta.

Passet idag gick okej bra. Jag inser inte förns nu efter att det ändå gick bra. När jag sitter på blir jag bara negativ och bråkar med mamma. Louise red Dt samtidigt som hon hjälpte mig lite smått. Det var kul och med ridgruppen fick vi även trava lite. Ridskolehästarna håller ju på att sättas igång. Tro inte nu att jag red två pass, utan efter vår lektion, vilket bestod av 45 min skritt och 15 trav, red jag ett lättare dressyrpass. Fast nu när jag tänker efter blir det ju typ två pass... aja whatever. Vi hörs om två dagar!
/Linda


Ångest

Publicerad 2013-08-19 22:08:14 i Maja,

Hellå i stugan! Har redan värsta ångesten inför skolan. Fick idag reda på vad vi skulle göra denna vecka, bara massa med tråkiga idrottsaktiviter. Jag brukar gilla idrott och så men det här är trååååkigt, iaf det som händer på torsdag och fredag. På onsdag ska vi läsa om hälsans tecken samt springa spåret. Då har jag även Millan. På tisdag ska vi först vandra runt Gömmaren och efter vi vandrat runt ska vi ha simtest i Gömmaren och sen klädsim, asså ååååååh! Sen har jag även lektion på BRS sen, kommer somna gott den natten.På fredag ska vi gå stadsvandring hela dagen i stan. Sen har jag även där Millan den dagen.
Så ser min vecka ut, hoppas att eran är bättre! :D
 
Jag och bebis Catten 
 
/Maja
 

Skola imorn..

Publicerad 2013-08-19 19:40:59 i Allmänt,

Det känns som sommarlovet bara har svept förbi på några dagar. Det har gått alldeles för fort. Nu när skolan börjar kommer bloggningen inte vara på topp, men jag ska försöka att blogga åtminstånde ett inlägg om dagen om jag inte har en massor var läxor och prov att plugga till. Åh, jag orkar inte detta!! Aja, det finns inte så mycket mer att göra än att längta till höstlovet...
/Linda
Fina Kenta <3

http://uslouise.blogg.se

Publicerad 2013-08-19 09:23:33 i Linda, info,

Min syster Louise ska åka till Spanien i början av september och jobba på en hästgård där. Hon ska vara borta i ca 3 mån, det beror på vad hon tycker om jobbet. Jag tror att det kommer bli väldigt kul och lärorikt för Louise. En riktigt spännande och härlig upplevelse. Så jag tycker att alla ni som funderar på att göra desamma som Louise, borde kolla in hennes blogg. Hon kommer att blogga live från Spanien.
http://uslouise.blogg.se/
/Linda

Wiho

Publicerad 2013-08-17 21:10:02 i Maja,

En händelserik dag, haha! kl. 18:01 satt jag inloggad på tdb och skulle anmäla till dressyrtävlingen. När jag trycker på anmäla stog det att anmälan inte kunde tas emot då jag inte hade betalat licensen. Jag trodde då att både licenskostaden och startavgiften skulle dras på likvidsdagen, men nu med facit i hand så fattar jag ju såklart att det inte va så. Så jag såg att antal anmälda ökades hela tiden och hoppades att det skulle finnas plats kvar tills på måndag då pengarna skulle vara inne. Jag kollade då runt på hela tdb om man inte kunde skicka in pengar snabbt som nödlösning. Och visst fanns det de. Nått som hette expressinbetalning. Ringde då mamma som var för stunden i bilen påväg hem från Uppsala. Hon skulle komma hem om ca en halv timme. Kollade tdb varannan sekund så att det inte skulle bli fullt. Typ 2 min innan mamma kom hem kraschade vårt internet, så vi fick göra hela inbetalningen och anmälan via min mobil, men det funkade det med! Nu funkar internet igen och jag står som anmäld i båda klasserna. Haha allt är fixat nu iaf och jag kan sova gott inatt.
 
Ska ju dressyra med Fenja men fick anmäla på Lussan då inte Fenja har licens än.
Herregud vad dressyrtävlingar är dyrt! 420kr+licens för två klasser, sjukt!
 
 
/Maja

Tävlingen och mera.

Publicerad 2013-08-17 17:40:00 i Linda, Tävling,

Carolinas tävling gick sådär idag. Hon var nöjd, vilket är jätte bra, och dom var super duktiga, men domaren var jätte snål med poäng. Hon kändes också orutinerad och slarvig då hon satt och pratade med sekreteraren när ekipagen red upp och skulle starta. Otroligt oacceptabelt. Så det var synd, men huvudsaken är att Carolina är nöjd.
 
Det var jättekul på Agnes middag igår. Vi gjorde en hel del saker innan vi skulle sova. Alla sov inte över, men de flesta. Bara det att vi kom i säng ganska sent och jag var ju tvungen och gå upp tidigt dagen efter eftersom att jag ville följa med på Carolinas tävling. Jag sov i ca 4-5 timmar... Så konstigt nog har jag sovit ikapp nu på eftermiddagen då jag var helt slut. Jag kommer ju inte kunna somna ikväll kan jag bara säga...
 
Imorn var jag mer uppbokad än vad jag trodde. Jag hade bara planerat att vi skulle åka och kolla på en ny säng till mig, men sen sa Erica att vi skulle byta riddag, Så att jag ska rida med Maja också :D
 
På måndag däremot hade jag först och främst tänkt att sova tills jag vaknar. Sen hade jag planerat att kanske träffa några kompisar som jag inte sett på ett ta. Och sen på tisdag börjar ju skolan igen...Yippie, eller inte...
Men jaja, vi hörs!
/Linda
På vägen till tävlingen såg vi även att det hade hänt en olycka på e4:an. En bil låg uppochner...
 

Idag sitter jag spikad vid datorn

Publicerad 2013-08-17 15:26:00 i Maja,

Kl.18.00 sitter jag spikad vid datorn då jag ska anmäla mig till, hör och häpna, dressyrtävling! Hoppmuppen blev tillfrågad av min ridlärare igår om jag ville vara med på Fenja på våran hemmalokal och det tackar jag inte nej till. Anmäler mig då till LC:1 och LB:1. Är riktigt taggad! Mycket tävlingar (för en ridskoleryttare) nu i höst. Ska ev iväg till sorunda den 8 september för att hoppa en LD med Fenja. Hennes allra första lokala hopptävling i hela hennes liv, spännande hur det ska gå. Sen är det dressyrtävling på hemmaklubben den 5 oktober och sen även lokal hopptävling på hemmaklubben den 2 (3?) november. Sen även lite klubbtävlingar i mellan allt. Spännande!
 

/Maja

Säljes

Publicerad 2013-08-16 23:17:26 i Allmänt,

Säljer min superfina hjälm från Mountain Horse pga att det är för liten för mig. Tryck HÄR för att komma till annonsen.
 
 
/Maja

bloggning direkt live ifrån Agnes!

Publicerad 2013-08-16 15:55:35 i Allmänt,

Just nu är jag hos Agnes och vi fixar och trixar inför ikväll.
Imorn blir det upp tidigt då jag ska hänga med på Carolinas tävling. Jag sover hos Agnes vilket gör det hela ganska lätt. Hon bor ca 1-2 min ifrån stallet, så det är ju skönt.
Skriver mer imorn :)
/Linda


coolingen ;)

Hästnet

Publicerad 2013-08-16 08:38:00 i Maja,

 
 
När jag sitter vid datorn och inte har nått vettigt att göra så är jag jag alltid inne på hästnet och på kollar på fina hopp ponnysar och drömmer mig bort om en egen ponny. Men nått jag alltid förvånas över är dom annonserna där det står ungefär såhär: "Maxad d-ponny gått LB säljes med viss utrustning". Då känner jag bara hallåååå! När man ska sälja sin bästa vän kan man väl ändå ägna några fler minuter till att skriva ihop en text som gör en köpare intresserad samt lägga dit lite finare bilder än en mobilbild när hästen står i hagen och äter gräs.
 
Bara lite morgontankar, vad tycker ni?
 
En bild från i vintras på mig och Millan.
 
 
/Maja

Fenja idag

Publicerad 2013-08-15 22:06:46 i BRS, Maja,

Första ridpasset för denna termin, skönt att vara igång igen. Dessutom i en ny, högre ridgrupp med nya utmaningar. Valde Fenja som vanligt och tror att jag kommer rida henne mycket denna termin då jag är den kortaste samt att ingen annan gillar henne så mycket.
Jag hade ju henne som sagt på ridlägret och dom 2 sista dagarna var hon som en helt annan ponny, mjuk och lösgjord. Nu kändes det som att börja om på ruta ett igen och så kommer det väl antagligen vara varje gång tyvärr.
 
Åh fina ponny, hon är inte värd att stå på ridskola ♥
 
Eftersom jag inte har några bilder från passets kommer det lite bilder från en hoppspecial på mig och Fenja i våras. 
 
 
/Maja
 

Cat de Luxe

Publicerad 2013-08-15 14:04:23 i Maja, Videor,

I tisdags så jag iväg och hoppade Catten för allra gången. Det var sååå roligt och Catten var jätte duktig. Vi så hoppade en serie samt två hinder på diagonalerna. I slutet av passet låg sista oxern i serien på 1,30m vilket kändes väldigt högt men det fixade 5 åriga Catten galant. Min faster hade satt på henne ett Pessoa bett så när vi hoppar den lilla "banan" så hade själva pessoastången åkt fram eller var man nu ska säga (trots rem som skulle hålla bettet stabilt), det är därför hon kastar så mycket med huvudet, jag såg det sen och fixade till det och då slutade hon. Puh, lång mening.
 
 
 
/Maja

Rekomendationer

Publicerad 2013-08-15 10:21:59 i Linda,

Vård:
Jag rekommenderar Tobbe Larssons egna Pälsglans. Det är nog den bästa pälsglansen jag har införskaffat mig. Vi har haft slut på två hela flaskor till Kingen. Den funkar verkligen bra och den luktar GUDOMLIGT GOTT. Den är verkligen värd sitt pris.
Pris: 169:-
Sen rekommenderar jag även detta skimmelschampot. Det är gryymt bra och effekten är otrolig. Jag och Agnes provade den i svansen på en av ridskoleponnysarna. Han hade Brun svans som var ingnodd i lera och smuts. Resultatet var fantastiskt. ALL smuts försvann på direkten. Har ni en skimmel som älskar att smutsa ner sig, borde ni verkligen prova detta!!
Pris: 159:-
/Linda
reko

Dagen.

Publicerad 2013-08-15 10:02:36 i Linda,

Idag ska jag vila från att rida då min rygg mår sådär. Jag planerar att vara hemma tills eftermiddagen då jag tänkte åka till stallet.
I morgon är hela dagen uppbokad. På förmiddagen ska jag till min ögonläkare, på eftermiddagen vid ca 1 ska jag och Maja rida. Vi ska träna lite markarbete med skritt, trav och galoppbommar. Sen på kvällen ska jag hem till min kompis Agnes då hon har fyllt år och vi ska fira henne. Men jag tycker mer om när man gör flera saker än att bara slappa.
Resten av helgen är rätt så lugn. På lördag kommer jag nog troligtvis vara i stallet och på söndag ska jag, mamma och pappa åka och kolla på en ny säng till mig då det kan vara min gamla säng som är orsaken till min rygg.
Vi hörs!
/Linda

Ny start

Publicerad 2013-08-14 23:32:44 i Maja,

Idag åkte jag och pappa och köpte en ny dator till mig då min gamla, en mini dator som jag har haft i 4 år inte riktigt vela samarbeta dom senaste 2 åren, så det var dags för en ny! Har redan fått värsta motivationen till att blogga så det är gryyymt. Nu håller jag på att ladda över alla mina bilder (några tusen) från min gamla dator till hårdisken och från hårdisken till min nya. Dock har denna operativsystemet Windows 8 så jag fattar inte mycket just nu då det är en jätte stor skillnad på detta än typ Windows 7 och dom där. Luddigt inlägg men skit samma.
 
Bjuder på en arkivbild på världens bästa Millis då jag som sagt inte har några bilder på den här datorn.

/Maja
 
  
    

Fartfylld dag.

Publicerad 2013-08-13 20:46:12 i Allmänt,

Idag var jag i stallet i 10 och en halv timme. Vi fixade och trixade med det mesta. På eftermiddagen kom den nya stallkatten till Ggrs. Han fick nosa runt i rum för rum. Han är urgullig och heter Robin :)
/Linda


bild från imorse.






Kings clover Pride.

Publicerad 2013-08-13 06:23:09 i Allmänt,

Det är några som har undrat vad kingen är för ras och så, så tänkte berätta det.
Kingen är svensk ridponny enligt passet, men han kommer ursprungligen från något Annat land. Han har okänd härstammning, eftersom han inte är från Sverige. Men Kingen har ju bott i Sverige stor del av sitt liv, så han räknas inprincip som svensk. Han har svensk ridponny som ras eftersom att han egentligen kommer från något annat land, då man inte vet vad hans egentliga ras är. Och eftersom att det måste stå någon ras i passet, så blev det svensk ridponny.
/Linda



Nicole och Uniq.

Publicerad 2013-08-11 20:54:31 i Maja,

I fredags så var jag med NIcole när hon skulle rida och fixa till Uniq, eller Nicke som han kallas. Jag agerade då hjälpreda, ridlärare och fotograf. Vi har kommit på ett jätte smart sätt när jag ska hjälpa henne när hon rider, vi ringer upp varandra och har i headset. På så sett kan jag hjälpa henne utan att jag ska skrika halsen av mig eller störa andra som också rider, jag och Nicole ringer även gratis till varandra då båda har tele2.
 
Här kommer ett några av många bilder som klickades i fredags.
 
 
 
 
/Majam
 

Kort summering om dagens dressyrpass.

Publicerad 2013-08-11 17:47:12 i Linda, Ridpass,

Det gick bra! Louise hjälpte mig att träna på några delar från Lätt:a program. Det var jättekul. Jag fick träna på förvändgalopp i både cerpentiner och på halvt igenom. Kingen var jätteduktig och han kämpade till 100 procent. Det slutade bra även fast jag har rätt så ont i svanskotan. Kunde då inte sitta ner i traven, men ,men.. det går säkert över. Här får ni både bilder och en film :)
/Linda
 
 
 
 
 
 
 
 

Goodmorning!

Publicerad 2013-08-11 09:50:25 i Allmänt,

Hejhej!
Idag var det tänkt att Louise skulle hjälpa mig med dressyren, men hon sover fortfarande så vi får se hur det blir :) Resten av dagen ska jag nog bara ta det lugnt.
vi hörs!
/Linda


bild från min instagram : @lindalundins

Morgoninlägg.

Publicerad 2013-08-09 09:41:59 i Linda, Stallet,

Hejhallå!
idag ska jag till Gömmargårdens, som vanligt. Det är en ponny som måste fixas klart och sedan tror jag även att hovslagarna kommer och börjar att sko alla hästar och ponnyer.
Nästa vecka börjar alla ridlektioner igen. Men de första 2-3 veckorna, skrittar man bara, eftersom att dem inte alls är igångsatta. Sen börjar man småtrava lite och sen börjar man galoppera. Sen börjar lektionerna som vanligt igen.
Sen på onsdag nästa vecka kommer två kompisar från ridlägret på karlslund 2012 och hälsar på. Dem har aldrig träffat Kingen och Millan, så det ska dem få göra. Det ska bli superkul!
imorn ska jag och Maja rida ut och möta Malin och Nicole Och rida med dem.
/Linda
 

Dagen

Publicerad 2013-08-09 08:59:10 i Maja,

Idag ska jag och Nicole cykla till enliden då hon passar en söt liten gul häst vid namn Nicke. Jag ska då hjälpa henne och fota om vädret tillåter. Hon kommer iaf ha en jätte fin outfit som jag fick välja hihi. Bilder kommer då i slutet av dagen eller imorgon beronde om min dator och kamera vill sammarbeta med varandra.
 
 
 
/Maja

Maja och Fenja dressyr 3/8

Publicerad 2013-08-09 08:35:00 i BRS, Maja, Videor,

 
 
 Vi hade två domare vilket var lite kul. Av ena domaren fick jag 67% vilket var för högt igentligen, men eftersom detta är en träningstävling brukar dom ju ligga något högre. Av henne löd kommentaren såhär:
 
Mycket trevligt i bra takt - ffa (???) i traven. Jobba vidare med att hitta mer böjning, ffa (?) i galoppen. Bra tajming och koppling mellan skänkel och hand, "i ramen." Lycka till!
 
Av den andra domaren fick jag 64,50%, hon är även Fenjas gamla ägare så därför var hon hårdare mot mig sa hon. Kommentaren såg ut såhär:
 
Ponny med mycket energi som du hanterar bra. Tänk på att inte ställa för mycket på raka spår. Lycka till!
 
Min procent blev då 65,75%
Bästa Fenja!
 
/Maja

ponnyfix!

Publicerad 2013-08-08 19:07:29 i Linda, Stallet,

Idag pysslade vi klart alla ponnysar. Dem blev rena och fräscha med korta manar och rena pälsar. Det är endast 1 ponny kvar, Glimra, då hon inte går att fånga i hagen för att hon vänder rumpan till och sparkar mot huvudet. Men vi ska fixa henne imorn innan dem går ut i hagen :) När jag och Linnea gick hem, mötte vi en orm. den hade lite underlig form. Tjock fram och smal bak, den måste ha ätit något stort... :s
 
Ett stycke gravidlik ponny...
Mycket man som rycktes bort..
 

/Linda
 
 
 

Hästarna är hemma!

Publicerad 2013-08-07 21:00:23 i Linda, Ridpass, Stallet,

Imorse red jag lite dressyr på Kingen. Han var lite bråkig och vild i början, men i slutet gav han sig. Han hade hur mycket energi i galoppen som helst, så att jag stod i lätt sist några varv och så fick han galoppera av sig lite. Sen kom han till den där fina galoppen. Jag kunde göra tempoväxlingar utan att han bröt av eller sprang på FÖR fort. Jag slutade när det kändes riktigt bra vilket var efter ca 30 min. Han blev en blöt kossa efter passet. Men jag var nöjd.
Senare på dagen kom ridskolehästarna ÄNTLIGEN tillbaks ifrån sommarbetet! Jag har saknat dem sååå mycket! Vi pysslade länge med att rycka manar, klippa hovskägg, klippa öronhår och ryckta av dem. Vi han bara med ca 3-4 ponnys, så imorn blir det mycket arbete. Jag älskar att pyssla om dem, så att dem blir fräscha och snygga.
 
/Linda
 
 

Dagens inköp!

Publicerad 2013-08-06 17:30:51 i Linda, Utrustning,

Jag, Maja, Malin, Samira och Agnes drog till hööks under dagen idag eftersom att det var halva reapriset på utvalda produkter. Men det mesta var utplockat, så jag köpte inget på rean. Istället köpte jag present till Agnes som fyller år snart. Sen köpte jag även ett nytt skärp.
Det såg ut såhär och jag tyckte att det var riktigt snyggt. Nästa månad ska jag köpa en ny långarmad brun pike från crw :)
Vi hörs!
/Linda
 

Längesen

Publicerad 2013-08-05 20:54:14 i BRS, Maja,

Jag och löften om att blogga alltså..
 
Ridlägret har vart jätte bra och jag har lärt mig jätte mycket. Jag håller på att ladda upp filmerna från sista dagen som var "tävling". Vi red en LB:2 där jag slutade på 65,75% vilket innebar vinst! Jätte roligt! I hoppningen så skulle vi först rida en clear round, en bana på 5 hinder. Där hoppade jag LD dvs 70 cm då hon är c-ponny. Där var vi felfria. Sen skulle vi hoppa en A1 vilket innebär att att man hoppar en grundomgång och om man är felfri där får man vänta tills alla har hoppat för att sen rida omhoppningen. Det var 4 ponnysar till omhoppningen och det var 3 placerade, hamnade 1 sek utanför placering men hon var jätte duktig så det gjorde ingenting.
 
Filmerna håller på att laddas upp på youtube, dressyrfilmen är det ca 300 min kvar och ändå började jag för typ 3 h sen ååååh suck hatar segt internet..
 
/Maja
 
 

uteritt mm.

Publicerad 2013-08-05 17:36:00 i Linda, Ridpass, Stallet,

Imorse red jag och Maja ut i skogen. Vi red mycket intervaller, det var jätte skoj. Hästarna var väldigt pigga och tyckte att det var jätte skojjit. Millan lade till några bockningar och glädjeskutt då och då.
Sen har jag , Maja och Agnes hängt i stallet hela dagen. Vi putsade all utrustning till ridskolehästarna då dem kommer hem ifrån betet på onsdag. Sedan fixade vi med lite allt möjligt. Tiden bara rann iväg. Jag åkte sedan hem och ja, har inte hunnit med så mycket annat än bytt om och varit inne på datan. Det har även kommit en ny polle till ridskolan. Namnet är jag inte riktigt säker på, men det är i alla fall en skimmelponnny - valack. Han var urgullig och verkade väldigt trevlig.
Vi hörs!
/Linda
 
 

Fullt upp

Publicerad 2013-08-03 22:02:59 i Linda,

Jag har haft fullt upp idag och igår då Kingen fick kolik på kvällen igår. Vi var i stallet 2-3 timmar och tog hand om king. Idag var han i alla fall bättre, men jag promenerade endast med honom. Han hade antagligen ätit för fort från att ha betat ganska torrt gräs, till gräs som är helt färskt och saftigt. Nu ska vi vara mer nogranna och ha koll på honom i hagen.
/Linda

Ponny SM 2013.

Publicerad 2013-08-02 18:08:45 i Allmänt,

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen de senaste dagarna, men jag har haft fullt upp. Idag åkte jag och mina kompisar Heidi, Malin och Nicole till Årsta Runsten för att kolla på ponny SM i hoppning. Det var super roligt och alla var verkligen superduktiga. Jag blev väldigt imponerad av de allra minsta som är ca 8-10 år som hoppar en meter på b-ponny. Här får ni lite blandade bilder från olika ekipage.
/Linda
 
 

Om

Min profilbild

Om oss!

Vi är två ponny-tävlingsryttare med höga mål om en god framtid. En dressyrryttare och en hoppryttare, så blandade inlägg bjuder vi på. Maja 14år och Linda 12år. Om ni vill höra av er till oss, mejla : [email protected] /Maja och Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela