lindamaja.blogg.se

VARA träff i Huddinge Centrum

Publicerad 2013-09-30 17:04:05 i Linda,

Idag ska jag och GGRS usek åka till Huddinge c och vara med på en slags kurs för alla ungdomssektioner i Huddinge. Den är ifrån 18-20.30 ikl. fikapaus. Vi var på den senaste året också, så jag vet ju ungefär vad som kommer att hända. Man pratar om att vara ledare i grupp (ex. i stallet) och sedan får man göra några olika övningar med alla som är där. Det är kul och intressant men framförallt lärorikt.
 
/Linda
GO GGRS USEK!
 
 

Passet idag

Publicerad 2013-09-29 17:43:28 i Linda,

Det gick bättre än senaste gången. Jag övade mycket på i galoppen att han inte ska bita sig fast i högertygeln. Resultatet blev att jag kunde lätta lite smått då och då och han gick kvar. Jag var väldigt nöjd och jag körde inte så hårt, utan jag ville bara få igenom galoppen.
 
/Linda
Älskar denna bilden! ´PonnySM2013`

Nu är jag hemma!

Publicerad 2013-09-28 18:27:08 i Allmänt,

Det var sjukt kul på Grönan! Vi åkte det mesta, utom några karuseller som det var megalång kö på. Jag har väldigt ont i halsen och min röst är lite skröplig, men det är det definitivt värt.
 
Imorn blir det upp tidigt, jag ska jobba. Sedan fram emot eftermiddagen är det ryckteftermiddag på ridskolan med Usek, så det blir lång dag i stallet imorn. Sedan på kvällen måste jag plugga inför matteprovet nästa vecka.
 
/Linda
Checka in mina grejer som är till salu. http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=603444

Passet igår.

Publicerad 2013-09-28 09:15:08 i Linda,

Det blev ett dressyrpass istället för vila, eftersom att han vilade i måndags. Jag invigde mina turkosa lindor också.
Det gick super. Jag värmde upp i ett friskt tempo i trav en ganska lång stund innan jag började med galoppfattningar. Jag red också med musik och det var jättekul. Jag tycker att det blir svårast i galoppen. Då blir han lite ostadig och inte lika rund och låg.
När jag hade hoppat av och gick ner till stallet kom det en äldre dam och en flicka i min ålder från Ågesta Ridklubb och sa att jag red jättefint och hade en super söt ponny. Det var jätte gulligt av dem. Då blev jag lite glad ^^
 
_____________________________________________
 
Idag däremot ska jag, Agnes, Madde och Samira till Grönan. Det blir sista gången för iår. Det ska bli grymt kul och vi är perfekt antal, 4. Jag är supertaggad och Madde och hennes pappa ska hämta upp mig och Samira i Segeltorp c kl 10.
 
Skriver mer ikväll, om jag orkar ;)
 
/Linda
Saknar denna lilla killen <3
 

Uteritt.

Publicerad 2013-09-25 19:42:38 i Allmänt,

Idag red jag och Maja uti skogen. vi skrittade fram i skogen och sedan travade vi runt på cykelvägen och grusslingan. Sen tog vi hela grusslingan i galopp. Vi hittade även en liten äng som vi red lite skolor och liknande på. Det gick bra.
Jag ville passa på att rida ut denhär veckan som det inte är någon tävling på. För att nästa helg är det Botkyrka som gäller!
/Linda


Dagen.

Publicerad 2013-09-24 07:23:02 i Linda, Stallet, info,

Igår Longerade jag Kingen. Han skulle vila från ryttare efter tävlingen. Det gick jättebra att longera. Han var lydig och lyssnade på min röst. Han brukar ha lite problem att göra halt ifrån skritt för då brukar han vända sig inåt, men det gick bra. Jag tog ingen galopp, då jag vet att han har lite problem med galoppfattningarna när man longerar. Men Louise får visa mig något knep när hon kommer hem.
 
Idag ska jag däremot rida igenom honom. Det blir oftast så att på tisdagen när jag rider lektion, rider jsg igenom honom efter att han har vilat dagen innan.
 
Jag är påklädd och klar till skolan och jag börjar kvart i nio, så att jag har lite tid för att blogga och så. Ska snart gå ner och äta frukost och titta på tv.
 
/Linda
Den bästa av de bästa! <3

Tävlingen.

Publicerad 2013-09-22 21:35:00 i Linda, Tävling,

 Han var som vanligt perfekt på framridningen, men på banan blev han seg, ostadig och nervös. Om han skulle vara så fin som han är på ridbanan på banan, så skulle vi lätt kunna vinna. Men, men. Vi får bara åka ut på fler tävlingar och bara öva, öva och öva.
Jag är ändå nöjd på något sätt. Jag är glad att vi kom igenom hela programmet utan att jag tappade bort mig. Det var ju trots allt min första lätt b.

/Linda

Nu är jag vaken

Publicerad 2013-09-22 08:00:59 i Allmänt,

Jag är uppe och fixar inför tävlingen. Halvt ombytt och håret ska pimpas. Kag startar tjugo i 12, så vi ska åka till stallet kvart i nio och åka från stallet 10. Det tar ca 40 min att åka dit, så att vi.måste vara i god tid.
Önska mig och Erica lycka till! :D
/Linda


Dagen

Publicerad 2013-09-21 16:35:51 i Linda,

Imorse åkte jag till stallet 9 och jobbade till 12. Det var mycket stress för att det kom hösilage och jag blev då själv personal kvar i stallet då de andra hjälpte till på loftet. Men det gick, eftersom att jag är så awsome. Jag mockade ponnyboxarna, samtidigt som jag ropade upp och hjälpte barnen att göra i ordning ponnyerna. Hör så grymt det låter.. hehe.
Sedan drog det över på tiden lite, då det var några som ville rida ponnyridning. Så runt halv 1 kom jag upp till kafeterian och kunde äta lunch. Sedan fixade jag allt åt Kingen. Jag tog in honom och duschade honom. Sedan fick han först stå under värmelamporna en stund, sedan kom han in i boxen och fick äta lite hö.
Efter ca en 40 min väntan, kom mamma och Carolina äntligen hem ifrån tävlingen. Carolina kom 7:a!!! :D
Mamma skulle då egentligen hjälpa mig och klippa kingen, men det visade sig att det saknades en del i klippmaskinen, så han blev inte klippt.
Sedan åkte jag med Carolina hem, eftersom att Erica skulle rida. Jag funderar på att åka tillbaka om en stund och hjälpa henne att smörja och knoppa. Men vi får se :)
/Linda
 

Jag har världens underbaraste vänner!

Publicerad 2013-09-20 22:49:55 i Allmänt,

Nu är jag äntligen på väg till sängs efter att ha haft en underbar kväll med alla fina vänner ifrån stallet. Jag fick en massa fina presenter, vi åt glass och gjorde massor av roliga lekar. I slutet satt vi på golvet i vardagsrummet och pratade. Vi pratade om allt möjligt. Jag är jättenöjd och det var superkul!
/Linda


Marinblått dressyrschabrak ifrån Gold medal.
Showmaster tränigs platta+ penna.
Body butter ifrån the body shop.
Turkosa lindor ifrån showmaster.
Olja som används runt ögon och nos vid tävling. Tobbe Larsson kollektionen.
Den populära berömmelsestenen.
Marinblå långarmad piké ifrån CRW.
Svart dressyrspö.
Bok.
Gummisnoddar.
hovkrats.

Förändring

Publicerad 2013-09-19 20:58:25 i Allmänt,

Från det här:


till det här:


på ett år. Det är sjukt så mycket vi har utvecklats. Vi har gått igenom en hel del. Det ända dåliga är att han blir ju äldre. Jag blir ju äldre.

/Linda

Info om helgen.

Publicerad 2013-09-19 20:15:31 i Allmänt,

Min helg kommer se ut ungefär såhär:

Fredag:
Slutar skolan kl 2. Åker till stallet och rider kingen. Förbereda inför middag med mina stallkompisar. Middagen börjar kl 18-22.

Lördag:
Sova ut. Åka till stallet efter lunch och fixa inför tävlingen. När Erica har ridit, ska Kingen badas, klippas, knoppas, all utrustning ska smörjas och schabrak och skydd ska vara framme och tvättade.

Söndag:
Åka till stallet tidigt på morgonen. Packa in all utrustning i trailern. Lite hö och betfor ska också med. Fixa Kingens knoppar, borsta av honom, lasta. Kommer hem beroende på hur det går.

/Linda


Passet idag.

Publicerad 2013-09-18 21:18:10 i Allmänt,

Det gick ungefär som igår. Fast idag värmde jag och Maja upp i skogen. På cykelslingan red vi några skolor i både skritt och trav. Sedan galopperade vi en lång sträcka i samma tempo, så att de blir uppvärmda i hela kroppen.
Sedan Red vi en stund på banan. Jag red igenom programmet till tävlingen på söndag. Fast nu är det lätt b ist för lätt c :D Det ska bli spännande.

/Linda

söten i sitt mysiga täcke <3

Passet igår.

Publicerad 2013-09-18 07:03:26 i Allmänt,

Det gick ok. Det var en del att rida igenom, eftersom att han vilade i måndags. sen hade jag verkligen ingen ridlust alls. Jag hade helst bara velat rida ut i skogen pch ta det lugnt. Men, men. Alla har sina ups och ners.

/Linda


heheh, bjuder på en outfitbild ;)

Förlåt.

Publicerad 2013-09-17 06:50:27 i Allmänt,

Bilderna kom inte upp varken i söndags eller igår. Jag har verkligen inte tid för någonting längre. Jag måste ju plugga, och ta hand om kingen, så att det blir inte så mycket bloggtid över...

Men nu har vi 2500 bloggpoäng!!!!!! :D Fast jag tror att vi sparar ett ta till, för att visa den på den bästa tiden på dygnet.

Idag är det lektion som gäller, i min nya piké! :D Kingen vilade igår, så det blir nog en del att rida igenom... Men jag har ju tränare som hjälp, så det kommer nog gå bra.

Jag håller på att vänta på att vi ska fira Erica, då hon fyller 17 idag.

/Linda


Presenter!

Publicerad 2013-09-15 19:54:19 i Allmänt,

Jag har haft en underbar födelsedag och jag tacka alla er som gratulerat mig under dagen. Här är de presenter jag fick ifrån familjen nu ikväll.
1. 2 par mjukisbyxor, svarta och gråa.
2. Träningskläder. En t-shirt, ett linne och springbyxor.
 
3. Långarmad brun piké ifrån crw.
 
4. Strumpor och ett paraply.
 
5. Långarmad "stickad" tröja.
 
Sedan fick jag också en chokladask :)
 
/Linda

Tävlingen!

Publicerad 2013-09-15 18:03:54 i Linda, Tävling,

Ja, det gick bra. På framridningen gick det väldigt bra, men när jag kom in på banan så blev han en aning seg och skyggade för staketen. Så det var ju sådär, men vi lyckades skrapa ihop 58 procent. Här kommer mobilbilder och filmer. Lite senare kommer det bilder som Heidi tagit med sin systemkamera. :)
 
 
 
 
/Linda

Presenter!

Publicerad 2013-09-14 20:01:07 i Allmänt,



Vita ridbyxor från crw.


brunt läderskärp ifrån crw.

nagelkitt ifrån h&m.


presentkort på h&m.


läppset ifrån h&m.
/Linda

Väntar fint besök.

Publicerad 2013-09-14 12:57:57 i Linda, info,

Vi väntar på att lillkusinerna kommer hit. Vi ska fira mig och Erica, som ni säkert sett i tidigare inlägg. Det blir fika och presenter. Jag gillar att fylla år. ^^
 
Lite senare ska jag och Erica dra till stallet och fixa inför tävlingen imorn. Erica ska rida, och jag får väl ta ansvaret att mocka och fixa mat. Jag skulle egentligen ridit på morgonen, men det blev inte så för att jag har inte haft en sovmorgon på hur länge som helst. Dessutom så har jag en del läxor som behövde bli gjorda, så det passade rätt så bra.
 
Sen vill jag bara TACKA! Det är bara 25 bloggpoäng kvar tills vi kan komma upp på synas här på blogg.se. Är sjukt tacksam! Utan er hade vi inte fortsatt. TACK, TACK ,TACK!
 
/Linda
 

2 dagar kvaar!!

Publicerad 2013-09-13 07:26:28 i Allmänt,

På söndag är det tävling som gäller!! Jag och Erica ska starta på Kingen.
I våras var den senaste tävlingen, så jag är jätte taggad!

I eftermiddag ska både jag och Erica rida, vi ska titta på varandra och hjälpa varandra. På lördag ska jag rida på morgonen och Erica på eftermiddag. Under dagen ska våra kusiner komma och fira mig och Erica. Jag fyller ju år på söndag och Erica på tisdag . Så jag har rätt fullt upp hela helgen.

/Linda


Mag utmaning

Publicerad 2013-09-11 19:30:35 i Linda och Maja,

I ridningen behöver man mycket magmuskler, oavsett gren. Jag och Linda ska då göra en liten utmaning. Varje morgon och kväll ska vi göra 20 situps i 2 månader och sen se om det blir någon skillnad som man kan se men även om ridningen utvecklas. Jag har tagit en förebild som jag kan jämföra  med sen när dom här 2 månaderna är slut. 



Vilka är med oss? 

/Maja

Bloggar direkt från skolan!

Publicerad 2013-09-11 07:52:17 i Allmänt,

hejhej!
Just nu sitter jag i skolan och väntar på att få gå in till slöjden.

I eftermiddag ska jag rida med Maja. Jag vill nog helst rida dressyr, eftersom att det är ju tävling på söndag. Ska höra med Maja vad hon vill göra.
/Linda


Ridning idag!

Publicerad 2013-09-10 07:12:47 i Allmänt,

ja, idag ska jag rida lektion. Det ska bli skoj och jag behöver många tips inför tävlingen på söndag. Wii, längtar!!

Vi har orientering idag, suck.. Det jag hatar allra mest med skolan är nog orientering. Och dessutom så har vi bara tio minuter att byta om och gå till Långängen, en äng som ligger en kvart bort. Så jag vet inte riktigt hur dom har tänkt... Men jag ska cykla till skolan idag och då kan jag även cykla till orienteringen så går det lite fortare.

/Linda


En FJÄRDE PLACERING!

Publicerad 2013-09-08 20:09:06 i Allmänt,

Carolina blev placerad! Wihooo! Hon kom fyra på 67 procent på hemmaplan, inte dåligt! Hon låg etta genom inpricip hela klassen, tills slutet, då det kom 3 stycken som red på högre procent än henne. Inget galoppvarv blev det :( Men jag tror att hon är nöjd ändå.
 
Jag är jätte trött efter att ha varit i stallet i tolv timmar... Jag var insläpp i första klassen, vilket blev en aning segt efter 3-4 timmars sittande på samma lilla plätt i den gassande solen... Men det är det värt! Vad gör man inte för den
bästa klubben??
 
På eftermiddagen red jag och Maja. Vi red på fotbollsplan. DET GICK SUPERBRA! Han hade ett superfriskt tempo och schvung i traven. Sen i galoppen kände jag verkligen att han galopperade uppåt, framåt. Det var som en dröm att rida på honom idag. SÅDÄR FIN SKA HAN VA VARJE DAG! Det känns ju bra att han är så fin eftesom att jag och Erica taggar tävling med honom på söndag! Yippie! På min födelsedag också, PERFA!
 
Jag känner att inlägget är något flummigt och luddigt, men det beror på att jag håller på att somna för att jag är så trött. Vad gör man inte för att hålla bloggen vid liv?
 
/Linda
Bild på banan från imorse.

upp klockan 5..

Publicerad 2013-09-08 05:07:18 i Allmänt,

Ja, upp klockan fem för att hjälpa Carolina inför tävlingen idag. Sen är jag även funktionär i första klassen som börjar åtta. Och då måste man va där 7. Sen i eftermiddag ska jag och Maja också rida. Det kommer bli en tuff dag.
/Linda


Det är tur att den här prinsen finns, annars hade ingenting fungerat.

Veckans ridning

Publicerad 2013-09-07 19:31:48 i BRS, Maja,

Tisdag: Hade Millan och red på fotbollsplanen. Hon var lite stretigt och gick inte fram för skänkel när jag bad om det i början. Men efter en stund så lossnade det. Hittade på en övning i galopp där man red på långsidan i galopp, red en volt tillbaka, när man kom tillbaka på spåret så bröt jag av till trav/skritt och sedan ny galopp och i den galoppen en volt tillbaka osv. Riktigt bra övning och hon lossnade såå bra och blev supertrevlig sen!
 
Onsdag: Hade Millan igen och red samma övning samt lite andra övningar som innehöll galopp. Det var även en annan från stallet som red på fotbollsplanen samtidigt och hon tyckte Millan såg jätte fin ut och att jag red henne väldigt bra, alltid kul att höra! Hon var lösgjord och fin från dagen innan så red varje övning i ganska kort tid då jag inte ser någon anledning att sitta och nöta om det sitter.
 
Haha söt bild

Torsdag: Lektion på BRS och hade Fenja. Man fick välja om man ville rida ute i skogen halva lektionen eller rida dressyr i ridhuset. Valde då ridhuset då det tar en stund att mjuka upp henne. Bettan var borta så vi hade en annan ridlärare. Vi jobbade mycket med övergångar för att ha som mål enkla byten. Vi var bara 5 st först så då hade vi mycket plats, sen när alla andra kom så blev det lite trångt. Men är helt ok nöjd, försöker rida så mycket dressyr på henne nu tills lokalen (bara 28 dagar kvar!! :D) och hittar mer och mer knappar för varje gång.
 
Hittade en bild på mig och Fenja från träningstävlingen för en vecka sen. Foto: Frida Åsborg
 
Lördag: Hoppspecial och jag hade Bönan som förra gången. Gick dock inte så bra idag. Vi hoppade terräng på gräset och på gruset med lite roliga hinder. Roligast var ändå när vi skulle galoppera fram dom på en jätte lång äng fram och tillbaka två och två i ett högt tempo för att hästarna skulle galoppera genom kroppen. Det var sååå kul!
 
Bild från förra gången

/Maja
 
 

On my Way to..

Publicerad 2013-09-06 14:34:59 i Allmänt,

Stallet!
Vad kan vara bättre än att åka till sin bästavän och gosa? Ja juste! INGET! Jag ska promenera troligen, om jag inte verkligen vill rida. Vi får se helt enkelt!
/Linda


Stallet

Publicerad 2013-09-05 18:57:45 i Allmänt,

Nu är jag hemma ifrån stallet. Jag fixade allt först och sedan red jag ut i skogen och myste. Jag red i ca 40 minuter och tränade på lite galopp intervaller. Det var jätte mysigt!! Perfekt avslut på en stressig torsdag.
När jag var klar med kingen, kollade jag en stund när några privatekipage hopptränade. Det var kul, och lärorikt att kolla på.

Imorn ska kingen vila. Jag tänkte bara går en lång promenad i skogen och ryckta och frisera honom.

/Linda












Nu är hon in Spain.

Publicerad 2013-09-05 15:52:16 i Allmänt,

Louise åkte hemifrån tidigt imorse och jag tror att hon är framme snart. KAN NI FATTA ATT HON SKA JOBBA PÅ EN GÅRD I SPANIEN!!!! det är ju as cooooolt!!!

Så fort jag har fått reda på hur det är där borta, kommer jag meddela er.

Jag ska alldeles strax åka till stallet och rida King. Det är egentligen Ericas riddag, men hon är sjuk så att jag ska rida både idag och imorn :)
Skriver mer ikväll!
/Linda


Dagens ridpass.

Publicerad 2013-09-03 20:27:42 i Allmänt,

Det gick suuuper! Jag hade bra stöd i båda tyglarna igenom hela passet. Det känns bra att det går så bra just nu i o med att Louise åker på torsdag. Jag fick även mycket beröm, vilket jag älskar. Det är det som gör att jag vill fortsätta kämpa.

Sen pratade jag även med min tränare Pernilla om Gömmargården skulle anordna någon gröntkort- kurs i höst. Eftersom att jag har tävlat på mammas kort, men det här är sista året jag får göra det, så det är dags för ett eget. Hon berättade att det var flera som hade frågat om en kurs, så att det troligen skulle bli av också.
/Linda


detta var dagens outfit.

Skrivare

Publicerad 2013-09-03 16:19:00 i Maja,

Under söndagens träningstävling fick jag vara skrivare under LB:1. Det var väldigt roligt, stressigt och lärorikt. Domaren var väldig trevlig och när varje ekipage kom in på banan fick jag säga hur helheten såg ut och sen sa hon om hon höll med eller ej och om det var mer/mindre hon tänkte på. Sen fick jag även lära mig vad övertramp var, vilket jag inte visste innan haha. Det var väldigt stressigt att skriva, speciellt i galoppen, när et var mycket moment hela tiden och hon prata och prata och jag försökte skriva så snabbt som möjligt. I början missade jag några kommentarer här och där som hon sedan fick fylla i men det blev bättre i slutet och då missade jag ingenting, wiho!
En sak är säker, kommer aldrig klaga på skrivaren igen haha.
 
En söt bild på Millan
 
/Maja
 
 

Skolan!

Publicerad 2013-09-03 08:26:00 i Allmänt,

Nu är jag i tvättstugan och håller på att göra mig redo att gå till skolan. Vi har sovmorgon idag, så att jag slipper stressa.
I eftermiddag ska jag rida lektion, som vanligt på tisdagar. Det ska bli kul och Louise sa att han var super fin igår, så. jag hoppas att den kännslan finns kvar.
/Linda


ett rådjur var och hälsa på på tomten :)

Resultat

Publicerad 2013-09-02 15:05:00 i BRS, Maja,

 Gårdagens resultat blev 57,04% på en vääldigt spänd och pigg Fenja. En fjärde placering. Resultatet stämde ganska bra in på känslan men överlag tyckte jag att hon låg lite lågt då typ 5 st fick under 50% varav det lägsta var 42,??% vilket är lite lågt för att vara klubbtävling tycker jag allt.
Nu taggar vi lokal om 1 månad och 3 dagar :D
 
 
 
/Maja

Kolla vad jag hittade

Publicerad 2013-09-01 20:04:25 i Maja, Videor,

Tur att man förbättras! En film på mig och Corina för prick ett år sedan. Det var på en pay and jump på rastaborg där vi hoppade 1m+1m. Skäms bokstavligt talat hahaha. Ha ett gott skratt!
 
 
 
/Maja

Sorry

Publicerad 2013-09-01 19:55:41 i Maja,

Bild på mig och Fenja från ridlägret.
 
Förlåt för ingen uppdatering den här veckan, mycket har hänt som har vart i vägen. Bl.a. så gick en väldigt nära i släkten bort igår, som jag har vart otroligt ledsen över.
 
Idag har jag träningstävlat i dressyr med Fenjisen vilket gick helt OK. Resultat kommer upp imorgon.
 
/Maja
 
 
 

Om

Min profilbild

Om oss!

Vi är två ponny-tävlingsryttare med höga mål om en god framtid. En dressyrryttare och en hoppryttare, så blandade inlägg bjuder vi på. Maja 14år och Linda 12år. Om ni vill höra av er till oss, mejla : [email protected] /Maja och Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela