lindamaja.blogg.se

Hej! Det är jag som är Linda!

Publicerad 2013-03-29 08:32:37 i

 
Hejhej!
Linda Lundin heter jag och jag är 12 år. Jag har ridit på en och samma rid skola , (Gömmargården) , i ca 7 år i år. Jag och Min kompis Maja kommer att driva den här bloggen tillsammans och det kommer bli så kul så. Men nu lite med fakta om mig.
I våran familj är vi 6 stycken, Mamma Agneta, Pappa Lars (Lasse) , Carolina (19år) , Louise (18år) , Erica (16år) och så lilla jag på 12 år. Min födelsedag är den 15 september , alltså fyller jag 13år i september.
 
 
Jag och min familj har inprincip haft alla husdjur som går att ha. Vi har haft kaniner , hund , katter , fiskar , hästar. När jag och mina systrar var mindre, höll vi på med kaninhoppning med våra 5-6 kaniner. Det var kul, men när vi blev äldre insåg vi att ridning och dressyr var den stora grejen.
 
 
När jag skulle fylla 7 år, hyrde vi våran första ponny. Hon hette Ina och var en liten c-ponny, Haflinger som var hur kraftig, stark och bångstyrig som helst. Jag var ju ganska liten och under den tiden red jag nästan bara på ridskolan, eftersom att jag var lite rädd för Ina. När vi kände att vi fått nog, lämnade vi tillbaka henne.
 
Ungefär lite drygt ett halvår senare, köpte vi en liten häst från ridskolan, Glenn. Han var en underbar häst som alltid stod upp för en och var rolig och lite utmanande att rida. Honom red jag ibland på mina ridlektioner på ridskolan. Jag lärde mig att galoppera på honom.
 
(jag och Glenn)
 
När vi hade haft Glenn ett tag, Köpte vi världens bästa ponny som vi har kvar ännu idag! (Kings Clover Pride) Han är det bästa som har hänt i mitt liv och nu i vår ska vi starta några tävlingar tillsammans. Han är social och älskar att bli ompysslad. I ridningen är han mjuk och stadig. Han har en fin och rund galopp och har inga problem alls för att ta galoppskänkeln. Hän är en mörkbrun D-ponny. Han är helt enkelt världens bästa 20åring!
 
 
Men Glenn hade en del problem. När man red honom stack han ut tungan åt höger, Han hade också problem med att flytta för skänkeln för att han hade så tätt mellan bakbenen, han kunde bli väldigt aggressiv (har bitigt mig i ryggen och på axeln). Så vi sålde honom till Vällingby Rid sällskap , och där står han än i dag. Han trivs där och han passar mera som ridskolehäst , än privathäst.
 
När vi hade sålt Glenn, Köpte vi en till stor häst som vi också har kvar idag, Donnatella. Hon är underbar. Hon är smäcker och hon rör sig vackert. Hon är en skimmel. Så henne kommer vi nog inte att släppa...
 
 
 
Nu kan ni lite extra om mig och mitt liv. Kingen kommer ni att få höra om många gånger till. Jag tränar och rider honom på måndagar, tisdagar, torsdagar och söndagar. Och de dagar som jag inte rider, kommer ni att få en del tips av mig och Maja. Jag hoppas att ni orkade läsa all denna text. Men vi ses och hörs!
/Linda
 
 

Om

Min profilbild

Om oss!

Vi är två ponny-tävlingsryttare med höga mål om en god framtid. En dressyrryttare och en hoppryttare, så blandade inlägg bjuder vi på. Maja 14år och Linda 12år. Om ni vill höra av er till oss, mejla : [email protected] /Maja och Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela