lindamaja.blogg.se

Veckans blogg!

Publicerad 2013-05-29 19:21:51 i Linda och Maja,

Nu ska vi starta upp veckans blogg! Det innebär att vi kommer att plocka ut en blogg som vi tycker är bra. Om ni vill att vi ska ta eran/din blogg, kan du kommentera "jag är med" och så en länk till din/eran blogg.
Det kommer att läggas upp ett inlägg i veckan gällande "veckans blogg" vilket är på onsdagar.
/Linda och Maja
 
___________________________
 
 
Veckans blogg : http://carlssonpataket.se
Jag har följt denna bloggen länge, och jag läser den minst 4-5 gånger per dag. Den ägs av Sara Carlsson helt själv och hon bloggar om sitt händelserika hästliv. Hon har en egen ungponny vid namn Cabi. Hon har haft en storhäst som hette Soccan som nu är såld. Sara är en duktig bloggare med mycket erfarenhet och hon rider superbra!
Jag tycker att ni ska kolla in denhär bloggen på direkten!
 
/Linda
 
Sara och Cabi

kort om dagen.

Publicerad 2013-05-29 06:42:35 i

hej!
Jag ska snart byta om och åka till skolan, men jag tänkte berätta lite om dagen.

Jag ska åka med Carolina på träning hoss Ann. Det ska bli kul och intressant.

Ridpasset i måndags gick rätt bra. Han blev lite ostadig ibland, men det löste sig fort. I slutet hade jag lika mycket stöd i båda tyglarna, vilket var mitt mål. Så jag är nöjd!

/Linda

Hej på er!

Publicerad 2013-05-26 20:10:32 i Maja,

Jag har fått order av Linda att jag måste blogga så då är det väl bäst att lyda hehe. Bloggen står tom från min sida men jag kan skylla på att jag inte har haft tid eller lust. Sista slutspurten i skolan och allt ligger ju nu i slutet såklart. Annars rullar allt på som vanligt med Millan och vardag. Men just nu som ni säkert sett genom inlägget under har varken jag och Linda några idéer kvar, känns lite långrandigt att bara skriva om typ ridpass och sånt. Så SNÄLLA skriv förslag så blir det roligare för oss att skriva och roligare för er att läsa ;)

/Maja

Familjedag på GGRS!

Publicerad 2013-05-23 18:28:10 i Linda,

På söndag är det GGRS årliga familjedag. Vi bjuder på fika, käpphästhoppning, agility, lotteri, ponnyridning, Astrid Lindgren show och mycket mer! Ni alla är välkomna, även ni som inte är medlemmar på GGRS. Ta med hela familjen och besök våran fina anläggning! Det börjar kl 14.00.
Hoppas att vi ses där!
/Linda
 

This or that?

Publicerad 2013-05-23 18:16:28 i Linda,

Ponny /Häst 
Dressyr / Hoppning 
Tävling / Träning

Het häst / Slö häst

  Hästar / Kompisar

  Fota / Blogga

  RidskolaRidläger 

Agresiv häst i spilta/box / Agresiv häst att rida

  Sommar / Vinter

Rolf-Göran Bengtsson / Patrik Kittel 

Slö galopp / Snabb galopp 
Rida utan utrustning / Rida med utrustning 
Barbacka / Sadel 
Tv / Dator 
Hästfilm / Andra filmer 
Egen häst / Sköthäst - Medryttarhäst 
Ridhus / Utepaddock 
Ridhjälm / Säkerhetsväst 
Helskodda ridbyxor / Inte helskodda ridbyxor
Ridskor / Ridstövlar 
Hund /
Katt 
Rik / Lycklig 
Fux / Svettfux
apelkastad skimmel / avblekbar skimmel
Brun / mörkbrun 
Svart / Fux 
Skimmel / svart
Fux / skimmel

Skäck / tigrerad

Vita tecken / inga tecken

  Mycket man o svans / lite man och svans

Bocka / stegra

Rykta / putsa

Mocka / packa höpåsar

Brunt läder / svart läder

Unghäst / äldrehäst

/Linda

Underhålls grunkamoj..

Publicerad 2013-05-23 18:04:45 i Linda,

Jag tänkte bara vara artig och förvarna er läsare att inatt mellan kl 00.00 - 07.00 kommer blogg.se vara otillgängligt. Så passa på att läsa mycket ikväll!
/Linda

10 saker ni kanske inte visste om mig!

Publicerad 2013-05-22 14:10:02 i Linda,

  • Jag har spelat fotboll
  • Jag har rest utomlands 4 gånger.
  • Jag åker skidor på vintern.
  • Jag HATAR fotboll.
  • Jag har ridit i ca 8 år.
  • Jag och min familj har haft 4 hästar. (om man räknar med Donna och Kingen)
  • Jag har åkt på 3 ridläger i hela mitt liv.
  • Jag har gjort ett par egna mjukisbyxor på syslöjden.
  • Jag älskar grönt.
  • Jag kan göra the cup song.
 
/Linda

 

 

Puffy

Publicerad 2013-05-21 13:09:03 i Linda,

Som ni säkert har sett, har jag skrivit om en liten polle vars namn är Puffy. Jag har inte berättat så mycket kring henne, då jag inte har haft tid till det. Så jag tänkte skriva ett inlägg om henne.
Puffy är en liten rackare på 15 år. Hon står som ridskolehäst på Gömmargården och har stått där sedan år 2006. Puffy är en rätt så liten C - ponny skäck som kan vara envis vid ridning, men som är underbar att sköta om.
Jag och Puffy har varit polare sedan hon kom till Gömmargården, men under de senaste åren har vi blivit lite tightare. Under den tiden jag red på ridskolans ponnyer, red jag för det mesta på Henne och år 2011 tog jag även  mitt så kallade "Järnmärke" på henne.
Hon är fortfarande min favorit bland ridskolehästarna. Jag älskar hennes personlighet och hennes charm. Hon är helt enkelt bäst! (efter King såklart)
Puffy har varit en riktigt fin dressyrponny en gång i tiden, men nu har hon ju såklart  tappat det eftersom att hon inte är privathäst längre.
/Linda

Ridpasset igår

Publicerad 2013-05-21 07:04:05 i

det gick bra, men han var antagligen lite utmattad från en hårdtränad helg med tävling.
Nu har jag lika mycket stöd i båda tyglarna som jag har kämpat med ett tag.
Jag var riktigt nöjd och kingen blev lika svettig som alltid....
Idag ska jag och Erica gå en långpromenad med Kingen.
Och imorn ska Erica rida lite cavaletti med honom så att han kan slappa av efter all dressyr. På torsdag tror jag att jag och Maja ska rida ut och busa lite :)
/Linda


Groom

Publicerad 2013-05-20 18:43:12 i Bildbomb, Maja,

På kvällen i lördags åkte jag till min faster och åt och sov där, morgonen efter så skulle jag grooma som vanligt och det blev en tidig morgon som inte är mig emot om det handlar om hästar. Hon skulle alltså tävla på min hemmaklubb Botkyrka på samma tävling som jag var på i lördags, men i söndags var det hästtävlingar.  Det var lilla bebis Catten som skulle hoppa 1m och 1.10 m. Det är lite roligt att jag träffade henne för första gången dagen efter hon föddes och nu är hon 5 år, helt galet var tiden går fort! Catten var iaf jätte duktig och nollade båda klasserna. För er dressyrryttare som inte vet tävlar hästar (och ponnyer) i avd. b vilket menas att dom bara hoppar grunden och får en rosett om dom är felfria ;)
 
Några av flera hundra bider som jag fotade under dagen.
 
/Maja
 
 

Rätt så nöjd

Publicerad 2013-05-19 18:42:31 i Linda, Tävling,

Hejhej!
Som ni säkert vet var jag ju på tävling idag med Kingen på Hufvudsta. Det var superkul och spännande att åka till ett ställe jag inte varit på förut.
På framridningen gick allt som en dans. Han var lätt i handen och jag hade ett bra stöd och han travade på fram åt. När vi kom in på kolecktingring, blev han en aning seg, men det fanns fortfarande lite fart i honom.
När jag kom in på banan kändes det som om bensinen var slut. Han segade sig igenom programmet och jag satt och drev, drev och drev. Så det kändes ju sådär. Sedan var det en rätt stökig omgivning, och han blev då en aning spänd och ville inte riktigt gå ut på spåret.
Men det var ju trots allt första tävlingen, så jag är ändå nöjd.
Sedan vill jag inte bara tacka min fina familj för allt support, utan också mina två hästskötare som har hjälpt mig igenom detta. Utan er hade jag inte klarat mig!
Bilder och ev. filmer kommer inom kort!
/Linda
 

Ett ner i omhoppningen

Publicerad 2013-05-18 17:03:34 i Maja,

Rubriken säger väl allt. Vi kom lite nära på ett hinder och han lyfte inte ordentligt på hovarna. Men jag är jätte nöjd!

/Maja

Redo

Publicerad 2013-05-17 21:43:41 i Maja,

Banan byggd på våran gigantiska gräsbana, tävlingskläder provade, utrustning putsad och ponnyn fixad. Jag är REDO!

/Maja

Aningens mindre taggad..

Publicerad 2013-05-15 15:27:36 i Maja,

Hej! Hoppspecial stog på schemat igår och det blev Capitano som väntat eftersom det är tävling på lördag. Även fast vi hoppade ute så var hon ganska seg och trött. Ibland sög han tag i hindrena men oftast då var hon bara helt ointresserad. Tycker det är svårt att se ett avstånd när man måste drivadrivadriva till hindrena.
Just nu rids han på ett gummipelham med delta, men när jag hoppar så brukar jag ta bort deltat och sätta tygeln i den översta ringen då han bara kröker på nacken/viker in nosen med deltat. På tävlingen ska jag dock bara ha ett vanligt tredelat, jag tycker det är bättre att han är lite stark och man har nått i handen istället för att det är helt tomt.

Men lite taggad är jag ändå!

/Maja

Tävling på söndag! :D

Publicerad 2013-05-14 20:24:19 i Linda,

Det har varit osäkert om jag kom med på en tävling på Hufvudsta på söndag eller inte. Men nu kom jag med! Jag är jätte taggad och super hypead just nu! Längtar som bara den!! Så på lördag blir det tävlingsfix och privatlektion!
Jag ville bara däga det, och jag kommer be min kompis att ta med kameran och ta lite foton som kommer upp på bloggen sen.
Vi ses!
/Linda

Dagens Ridpass!

Publicerad 2013-05-13 20:34:39 i

På min lektion idag, hade vi teori. Vi knoppade ponnysarna och gick igenom en del saker som man bör tänka på, på tävling. Det var kul.
Efter det red jag dressyr på ridbanan vilket gick bra. Kingen var lite hypead och ville köra ökad trav mesta delen av passet.
I slutet blev han fin och jag hade lika mycket stöd i båda tyglarna.
/Linda


-

Publicerad 2013-05-12 17:24:59 i

Visste inte vad jag skulle kalla detta inlägg, så att ni bara vet.
ang. stövlarna som Maja velar om, vi har fått en del kommentarer kring dem och det verkar som att dem är riktigt bra och att dem håller länge. Jag och Maja gick en sväng till Hööks idag och kollade på stövlarna igen. Maja provade dem och dem satt perfekt på henne, problemet var bara att om dem är perfekta nu, kommer dem vara försmå om något år. Maja tyckte också att dem var lite för korta och en aning för breda, så hon köpte dem inte. Just nu är det rea på dem, men eftersom att dem inte fanns i Majas storlek, köpte hon inte dem. Men jag tror att hon ändå kommer att köpa dem i framtiden.
 
____________________________
 
 
Eftersom att vi var på hööks, var jag tvungen att fynda lite. Jag köpte för det första ett par nya vita ridhandskar för att mina som jag har nu är otroligt slitna. Dem var ursnygga och verkade ha ett bra grepp.
Sedan köpte jag även en ny nummerlapp för att den som vi har nu är typ helt utsliten och resåren är typ helt utnött. Handskarna kostade 129:- och nummerlappen kostade 19:-. Båda två hade otroligt bra pris, vilket jag gillar.
Alltså var dem båda riktiga bra köp.
 
/Linda
 
 
 

Dressyrtävlingar på GGRS 11/5 - 2013

Publicerad 2013-05-11 20:25:08 i

hejhej!
Idag var det tävlingar igen vilket var kul! Det var några ekipage från gömmargården som placerade sig. Det var bla. Rebecca och Curre och Sandra och hennes häst.
Det var iallafall kul, vilket är huvudsaken!
/Linda


Mountainhorse supreme highrider..

Publicerad 2013-05-11 08:30:00 i Linda,

Maja tjatar och tjatar om att hon är förälskad i dessa "Mountainhorse suprieme highrider" och så gärna vill ha dem.
Är dem så bra som priset  säger? Är det någon av er där ute som har dem, kan ni väl ta och kommentera hur ni tycker att dem fungerar, så kan Maja få lite tips.
Vi ses!
/Linda
 

Lindas beroende..

Publicerad 2013-05-10 08:20:00 i Linda,

Jag har märkt att jag är beroende av lindor i alla möjliga färger. Allt från grönt och blått till lila och rött. Jag älskar att linda på och av och även upp lindor. Jag älskar lindor i allmänet helt enkelt. Dessutom är mitt namn "Linda", vilket är otroligt passande, eller vad säger ni?
/Linda

kort morgoninlägg!

Publicerad 2013-05-10 07:13:05 i

hejhej!
nu är klockan tio lite mer än tio över sju och jag ska alldeles åka till stallet och rida mee maja. Vi ska busa lite i skogen och klättra rätt mycket.
Det ska bli super kul!
Imorn är det tävlingar på GGRS igen, det är allsvenskan bland annat.
Jag skriver förhoppningvis mer i eftermiddag, om maja inte gör det!
Vi ses!
/Linda


GGRS Sommartävling 9/5 - 2013

Publicerad 2013-05-09 17:23:20 i Bildbomb, Linda, Tävling,

Idag var det ggrs traditionella sommartävlingar. Det var två klasser, vilka var msv B:4 på förmiddagen och st : George på eftermiddagen. Jag var där hela dagen, men jag var bara funktionär på eftermiddagen. Jag och min syster Erica var insläpp tillsammans :D Det var jätte kul men det var otroligt svettigt...
I början av veckan blev våra USEK Pikeer klara och vi hade på oss dem under tävlingarna vilket såg otroligt proffsigt ut :)
 
I andra klassen vann en var GGRS ridlärare, vilket var Siri och Otto. Det var super kul och dem var jätte duktiga :D
det har i alla fall varit super kul och på lördag är det även lag allsvenskan på ggrs. Det ska bli jätte kul att se! Om ni bor i närheten, kom och kolla! Det finns en grill med hamburgare och kafeteria och där säljs det kakor,fika,kaffe,godis m.m..
Här får ni lite bilder på olika ekipage från första klassen :
 
 
 
/Linda

kort kvällsinlägg!

Publicerad 2013-05-08 21:04:14 i

hejhej!
just nu är jag nerbäddad i sängen och ska alldeles strax börja läsa en gammal min häst tidning och sedan ska jag sova.
imorrn står klockan på 6.00 för att det är tävlingar på ggrs och då gäller det att vara i stallet i tid om man är funktionär. Det ska bli skoj och jag ser verkligen fram emot det. Har satt kameran på laddning, så bilder kommer i slutet av veckan.
Men nu ska jag läsa, godnatt och dröm söta hästdrömmar!
/Linda


Livet som hästägare!

Publicerad 2013-05-08 14:10:07 i Linda,

Jo, livet som hästägare kan ha sina för- och nackdelar. Det är otroligt kul, men ponnyn/hästen tar upp rätt mycket tid av sitt liv. Det är en sak man måste vara beredd på innan man skaffa häst.
Jag har ju turen att ha en hel hästvan familj och då hjälps ju alla åt att ta hand om våra hästar. Men om du har en okunnig familj, bör du berätta lite kort om hur man tar hand om en häst så att dem kan vara där för dig när du behöver hjälp. Om du är den enda som kan ta hand om din häst i din familj, borde du ha en medryttare som kan rida istället för dig ett par dar då du kanske behöver plugga eller behöver en paus från stallet.
Det är viktigt att ta ett par pauser från ridningen i veckan så att du inte tröttnar på att ta hand om din häst.
Sen om du är ny inom att ha egen häst, kan man prova på att ha hästen som sin egen i ett par veckor, sedan lämnar man tillbaka den och om man passar bra med hästen, kan man även köpa den. Det kallas att man är en fodervärd.
Det var lite kort om hur jag har det och vad man bör tänka på innan man skaffar häst.
/Linda

Ridpass idag!

Publicerad 2013-05-08 07:47:06 i Linda, Ridpass,

Hejhej!
Som ni säkert sätt i tidigare inlägg, ska jag och Kingen rida ut idag. Jag hade tänkt att vi dels skulle klättra rätt mycket, men också busa lite på ängen. Heidi skulle ha fotat mig, men igår berättade Malin till mig att hon och Heidi skulle åka till kungsträdgården och se när blommorna slår ut. Så att hon dissa mig...
Men jag klarar mig utan bilder den här gången :)
Vi ses!
/Linda

Studiedag och två dagars ledigt!

Publicerad 2013-05-07 19:20:00 i Linda,

Hejhej!
Imorn har jag studiedag och på torsdag, fredag är man ledig från skolan, så denna veckan står sovmorgon på listan.
Men helt ledig är jag ändå inte. På torsdag och lördag är Gömmargårdens stora sommar tävlingar på G. Jag ska vara fuktionär båda dagarna och jag ska vara insläpp första dagen.
Det ska bli superduper kul! :D
Eftersom att jag och Maja är lediga, kommer det nog flera inlägg på bloggen än vanligt.
Imorn står uteritt på schemat. Jag och Kingen ska fira att jag är ledig genom att bralla lite i skogen. Det ska också bli kul och mysigt.
Vi ses!
/LInda
the Best team ever! <3

Dagens ridpass

Publicerad 2013-05-06 19:39:00 i Linda,

Hejhej!
Idag red jag lektion som vanligt, vilket gick sådär.
Jag håller för mycket i höger tygeln och då blir att stark och bökig så fort jag känner lite i vänster tygeln.
Men då vet jag vad jag ska träna på när jag rider utan instruktör.
Kingen tyckte alla fall att det var jobbigt och han blev svettig, så för honom blev    det  en dusch efter passet. Efter det betade jag honom på ängen i ca 5 min så att han kan börja vänja sig vid gräs, men samtidigt torka lite..hehe.
Men han blev inte helt torr, så att han fick stå och vila lite i stallets solarium (värmelampor).
JAG VILL HA SOMMAR OCH SOMMARLOV NUUU!!
/Linda
 
(bild på mig och kingen från  förra sommaren på landet)
 
(bild på mig och Kingen från förra sommaren vid Gömmaren)
 
(bild från förra sommaren på landet på Kingen och Donna)
 

Lokalen

Publicerad 2013-05-04 21:46:02 i Maja,

Jag har precis pratat med min ridlärare om våran hemma lokal på vallen den 18/6.
Jag skulle ju haft Fenja som planerat men med lite prat och funderingar så kommer jag hoppa Captano istället. Vallen är våran stora gräsbana där hästarna kan bli lite tittiga och pigga/heta så att Fenja skulle få debutera sin första lokala hopptävling där var kanske inte så smart.
 
Så jag hoppar alltså Capitano där och sen får jag och Fenja komma lite närmare varandra och vara med på lite fler klubbtävlingar så är vi säkert fit for fight till inomhuslokalen i november.
 
/Maja
 
Fenja
Foto: Filippa EZ
 
Capitano

Reed Kessler

Publicerad 2013-05-02 14:56:00 i Maja,

Jag antar att jag inte var den ända att sitta fastklistrad framför datorn och kolla på live sändningarna från Göteborg Horse Show?
 

En utav flera hoppryttare jag verkligen fastnade för heter Reed Kessler och är bara 19 år gammal (!!!!!) och tävlar i världseliten. Fattar ni att hon är bara 5 år äldre än mig och är sådär duktig, dags att börja träna...
Hennes ridning är så himla mjuk och följsam, en riktig förebild!
 
 
 
 

Tillbaka

Publicerad 2013-05-01 21:46:24 i Maja,

Sjuk och ingen blogglust är anledningen, nu ska jag bättra mig och ska försöka skriva ett inlägg om dagen. LInda har dock varit duktig och hållt bloggen vid liv.
 
 
Imorgon är det Millan som gäller och eftersom inte Heidi kommer så ska jag tvinga Nicole att fota lite med min kamera. Hoppas på lite nya fina bilder som kanske har header kvalite, då ska en renovering ske här på bloggen.
Bilderna kommer på fredag då jag har en redovisning tills på fredag som jag måste sätta mig med efter Millan, har inte ens börjat så det kommer bli spännande och se hur detta slutar..
 
Hörs imorgon! /Maja
 
Skrattar lika mycket varje gång till denhär bilden..
 
 
 

Gårdagens ridpass!

Publicerad 2013-05-01 11:27:47 i

hejhej!
Igår red jag ca 20 min på ridbanan och innan och efter skrittade jag fram och av honom i ca en kvart.
Eftersom att han gick hårt i måndags, tog jag det lungt så att hn kunde slappna av i hela kroppen.
När jag var klar hos kingen, gick jag och mina kompisar från stallet till majbrasan på långängen.
Vi gick hem vid halv nio och då kollade vi på mean Girls hos Agnes.
vi ses!
/Linda


Dagens failbild!

Publicerad 2013-05-01 08:10:00 i

Hejhej!
Dagens failbild är inskickad ifrån Heidi Berglund.
Heidis blogg heter : http://teammoh.blogg.se
Grattis!
 

Om

Min profilbild

Om oss!

Vi är två ponny-tävlingsryttare med höga mål om en god framtid. En dressyrryttare och en hoppryttare, så blandade inlägg bjuder vi på. Maja 14år och Linda 12år. Om ni vill höra av er till oss, mejla : [email protected] /Maja och Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela