lindamaja.blogg.se

rolig sak.

Publicerad 2013-07-31 12:47:04 i Linda,

Jag tänkte göra en liten rolig sak att ni kommenterar olika nummer , så tar jag det numret i min Kingen mapp. Så om ni exempelvis säger 25, så tar jag ut den 25:e bilden ur min kingen mapp och lägger ut på bloggen :)
Ni får välja bilder emellan numrerna 1-436, haha ja, jag räknade alla bilder ;)
/Linda
 
 

Headern klurar.

Publicerad 2013-07-31 12:37:02 i info,

Om ni märker att Headern inte kommer upp på direkten när man kommer in på bloggen, så klicka bara på F5. Den klurar lite ibland ;)
 
 

Dagens ridpass mm.

Publicerad 2013-07-31 12:30:33 i Ridpass,

Det gick bra. I början ville han inte alls arbeta. Men det lossnade senare. Då måste jag faktiskt säga att han var riktigt fin. Jag hade ett bra stöd i handen och jobbade mycket med att ha lika mycket stöd i båda tyglarna. Jag övade på några skänkelvikningar i båda varven. Efter det tog bensinen slut på oss båda. Jag hade verkligen ingen kraft kvar. Jag märker att när man inte har ridit dressyr på ett tag, tappar man ridkondisen. Nästa dressyrpass får vi öva lite mer på skolor så som öppnor och slutor. Men jag är nöjd.
/Linda

Kvällspyssel.

Publicerad 2013-07-30 20:26:26 i Linda,

Jag fick ett anteckningsblock av pappa nu ikväll och tyckte att det behövde piffas upp lite. Jag letade fram ett par gamla bilder på våran gamla häst Glenn och pang, klart!
Det ända du behöver är en sax, ett limstift, ett anteckningsblock eller almanacka och några bilder så är det klart!
Framsidan:

Baksidan:
/Linda
 

Morgondagen!

Publicerad 2013-07-30 15:52:35 i Linda, Ridpass,

I morgon tänkte jag rida på morgonen innan vi ska åka och klippa oss, för att det kommer bli för sent att rida efter. Jag får se hur jag rider, men jag skulle gärna rida dressyr för att det var ju ett tag sedan. Men jag ska höra med Louise om hur hon red idag. Om jag rider dressyr, kommer mitt upplägg vara ungefär såhär:
Framskrittning i skogen i ca 15-20 min. Rider fram i låg form och arbetar mycket på böjda spår i båda varven, så att han lossnar lite i sidorna. Arbetar med övergångar mellan trav, skritt , halt i båda varven. När det känns bra, gör jag detsamma fast i galopp, trav, skritt. Tränar på saker som skänkelvikning, öppnor och slutor. Avrundar med böjda spår i en lite lägre form, men stödet ska ändå finnas där. Skrittar av i skogen i ca 15-20 min.
Om  jag rider ut kommer jag att rida mycket intervaller. Mycket skrittning i terräng..
Vi ses!
/Linda
 

Hemma.

Publicerad 2013-07-30 11:10:01 i Linda,

Idag är en sådan dag som jag bara tar det lugnt på. Efter lunch någon gång ska jag och Erica kanske klippa oss. Jag är precis ombytt och duschad efter att ha sprungit ett varv i spåret. Det börjar kännas lättare och lättare efter varje gång som går nu. Ska försöka att hålla i gång nu resten av sommarlovet och även när skolan har startat. Det kommer även att stärka mig i ridningen, då jag kommer få bättre kondis.
Vi hörs!
/Linda
Söt ponnyerna!

Ridlägerdag 1

Publicerad 2013-07-29 22:25:00 i BRS, Maja,

Denna vecka är jag på ridläger på Botkyrka Ridsällskap - min hemmaklubb alltså. Det är ett dagridläger med inriktning tävling dressyr och hopp.
 
Fick Fenja i både dressyr och hoppning vilket jag är nöjd med. Jag får lära känna henne och hitta fler knappar.
Första passet var dressyr. Hon var väldigt stel och osammarbetsvillig i början. Vi jobbade väldigt mycket på volter och med att hästarna skulle vara böjda i ökningar och minskningar i traven, fattningar och i galoppen och även övergångar till skritt. Fenja blev riktigt trevlig mot slutet och blev mjuk och rörlig i bogar, sidor och bakben.
 
Andra passet var småhinder där det var mycket fokus på vägar, rätt galopp, avstånd osv. Fenja var riktigt mjuk i början tack vare första passet och hoppningen var väldigt problemfri och hon tuffade på bra. Hittade bra avstånd och fick även en riktigt trevlig galopp efter en stund där hon var bra på bakbenen och galopperade uppåt framåt.
 
Imorgon så ska vi rida dressyr på morgonen där jag ska ha Fenja sen på eftermiddagen ska vi hoppa storhäst! Ska bli jätteroligt!
 
/Maja
 
Några bilder på en träningstävling på mig och Fenja i april.
 
Foto; Filippa EZ
 
 
 
 
 
 
 

Uteritt.

Publicerad 2013-07-28 20:32:40 i Allmänt,

hejhej!
Idag red jag och Maja ut i skogen och myste. Vi började med att klättra mycket. Båda två frusta och ha sig, bra träning. Det var mysigt och vi pratade om det mesta. Sen red vi lite trav och lite galopp. Vi avslutade med klättring i skogen och lät kingen försöka att hitta hem. Det gick ju sådär, men vi kom hem tillslut.


Efter lunch åkte jag och två kompisar från stallet till långsjön. Lite senare kom två kompisar till och vi badade, åt godis, solade. Efter det åkte jag Madde och Agnes hem till Agnes och kollade på film. Jag cyklade sen hem och åt middag :)
/Linda

Gröna Lund

Publicerad 2013-07-27 10:02:47 i Linda, Stallet,

Vi var ju på Gröna Lund igår. Det var grymt kul och vi åkte nästan allt. I början av dagen var det inte så mycket kö. Men på ef blev det fullsmockat. Det var 30 min kö på allt. Det var i alla fall kul att träffa Hanna och Linnea vilket var rätt så länge sedan. Vi pratade om att ses igen någon gång :)
 
Idag ska jag följa med Maja till stallet för att hon ville ha hjälp med att duscha Millan efter att hon har ridit. Sen har jag inga andra planer för dagen förutom att ta det lite lugnt, sola lite kanske? Vi får se helt enkelt.
/Linda
Jag älskar bara denna bilden, så himla underbar. Det är jag på Kingen längst bak, sen är det Carolina på DT och Emma på Millan.
 

Dagen

Publicerad 2013-07-25 12:47:20 i Linda, Stallet,

Longering stod på listan. Det gick bra. Han hade mycket energi efter att ha sovit andra natten i ett stall. Gummisnodden åkte på så att han kunde bli något lösgjord i nacken. Han var lydig för det mesta. Det var kul.
/Linda
 
 
 

Lungt.

Publicerad 2013-07-24 17:43:31 i Linda,

Denna dagen har varit en rätt så chill dag. Jag har varit hemma hela dagen. Landat lite efter att ha varit på semester på landet. Louise badade Kingen så att han fick bort allt smuts och fett ur pälsen efter att har gått på bete i två veckor. Hon har också friserat honom, så ingen mer vildponny utan en tävlingsponny. Just nu är han rund och go om magen, vilket jag tycker att han få va nu innan tävlingssesongen börjar. Han håller på att sättas igång vilket innebär promenad i skog och terräng i ca 15 min och longering på ridbanan (eller i ridhuset) i ca 15 min.
Imorn ska jag till stallet och sköta om Kingen. Jag ska ryckta extra länge både innan och efter eftersom att jag inte har någon tid och passa. Jag funderar på att åka dit på morgonen för att om jag hörde rätt så skulle Mamma och Louise släppa ut dem, så kan jag ha Kingen kvar inne. Men vi får se helt enkelt. Ska höra lite med Maja också eftersom att hon ska dit och ta hand om Millan.
På fredag ska jag och alla ridlägerkompisar åka till Gröna Lund tillsammans. Det ska bli grymt kul. Jag saknar verkligen de där härliga personerna. Hela klumpen är bara för go. Då ska jag passa på att prova Eclipse för första gången.
Jag skriver mer imorgon.
/Linda
 

Nu är jag tillbaka.

Publicerad 2013-07-23 20:17:10 i Linda,

 
 
Sommarbloggpausen är nu över. Vi har haft det otroligt härligt på landet. De första dagarna var jag, Mamma och Maja där uppe. Sedan på onsdagen kom Pappa, Erica och Ericas kompis Emma Louise upp. Vi hade det super kul med en massa lekar, spel, ridning, grillning och ja, mycket mer. Sedan åkte Emma Louise och Maja hem på söndagen, snyft.
Därefter lassade det in med gäster. Louise och hennes pojkvän kom upp på söndagen. Sedan på Onsdagen kom Carolina och Mina kusiner Wiliam och Wictor och Deras föräldrar Ulrica och Totte. Med dem hade vi också skoj. Vi Gjorde nog allt som gick att göra där uppe i stugan.
Men det jag framförallt vill säga är att vi och hästarna lever och vi haft det grymt kul.
Det kommer fler bilder så småningom
(Jag står för alla bilder, ingen mästerfotograf direkt.)

 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Synd är det

Publicerad 2013-07-07 10:13:14 i Linda,

Ridlägerveckan på Karlslund är nu över. Redan efter första dagen, kändes det som om alla hade känt varandra i flera veckor. Jag hoppas att jag kommer träffa på de underbara personerna igen någon gång, förhoppningsvis nästa hoppläger 2014. Det var obeskrivligt kul. Jag skulle göra vad som helst för att stanna en vecka till, eller två på den där underbara anläggningen. Jag har lärt mig en hel del, jag har t.o.m lärt mig att köra häst och vagn! Ja, ni förstår hur kul vi har haft det. Jag kommer även att sakna min    underbara ridlägerhäst , Kenta. Han var så speciell, vilket jag gillar. Hans personlighet och charm var nog det bästa. I hoppningen var han svår, då han stannade om man inte drev till 100 procent. i dressyren var han underbar. Ett luftigt  steg men något tung i handen. Men i slutet av veckan var allt perfa! Men man märkte verkligen att han ville göra sitt allra bästa ifrån sig. Jag kommer att sakna honom. <3

 

I morgon åker jag, mamma och Maja upp till vårat land med Kingen och Millan. Maja stannar i en vecka och jag är kvar där i ca tre veckor. Under den tiden kommer vi ha en bloggpaus. Vi kommer inte hinna med att blogga och dessutom har man knappt någon teckning där uppe, så det lär ju bli svårt. Men ni får klara er ändå. Allt kommer att bli som vanligt igen när vi kommer tillbaka.

Vi hörs!

/Linda

Fina Kenta Benta Bus.
 

Bästa veckan på året

Publicerad 2013-07-06 22:02:37 i Maja,

är över.
Ridlägret var helt fantastiskt och vi blev som en stor familj. Min lägerponny Ysra är jag helt såld på och när ridskolans ägare sa till mig att jag rider Ysra bättre än någon annan på ridskolan så steg mitt självförtroende som har vart på botten, några steg högre, dessutom fick jag ett erbjudande om Ysra som jag kommer berätta för er om det blir av, vilket jag verkligen hoppas att det blir.

/Maja

Prinsessan

Bilder från Ridlägret på Karlslund 2013

Publicerad 2013-07-05 17:52:22 i Linda,

(Min ridlägerhäst Kenta)

(han hade prickar på rumpan)
Kenta tar en paus från all intensiv träning.
 
En suddig bild på Yes Light när han också tar en paus.
 
En bild på Gotlandsrusset Missy som vi körde häst och vagn med.
 
Hoppträning med Kenta.
 
 
HOPPTÄVLINGEN
 
Jag och Kenta
Maja och hennes ridlägerponny Ysra
Jag och Kenta
Jag och Kenta
Maja och Ysra
Jag och Kenta
Maja och Ysra
'
Ofokuserad bild på mig och Kenta
 
/Linda
 
 
 

Bruno Delgrange

Publicerad 2013-07-05 13:47:00 i Maja, Utrustning,

Min faster har precis köpt en sprillans ny Bruno Delgrange sadel som håller på att sys upp just nu då det kom ut en killa och måttade Cattens rygg för att den ska sitta så bra som möjligt. Hon köpte beställde brun sadel med silver krona, silver på bakvalvet och en namnbricka där det ska stå ingraderat "Lena Bergsten". ÅÅh den är som en dröm att rida i!
 
/Maja
 
 

Drömutrustning Linda.

Publicerad 2013-07-04 10:39:00 i Linda, Utrustning,

Ridhjälm : Charles Owen Wellington Classic
                 Uvex (Vet ej vad modellen heter)
RIdväst : Racesafe
               Riderscopany
Ridstövlar : Cavallo Piaffe Plus
/Linda

kvällstävling

Publicerad 2013-07-04 08:13:00 i Tävling,

Igår var King ute på kvällsäventyr :)
Vi var och tävlade i norrtälje, en LA:1. Vi tävlade i storhäst-klass, men det verkade inte märkas så mycket ändå, det enda vi fick höra av andra var "kolla vilken fin liiten häst!" haha :) Kingen mätte sig bra mot dom andra hästarna trots sina små 147cm. På banan vart han spänd för en inbyggd "stol" i ett hörn, där ridlärare/tränare antagligen sitter vanlighvis, och det dröjde lite innan jag ens fick honom med mig att passera hörnet utan att ruscha haha.  Så tyvärr blev han spänd avdet och jag lyckades inte rida ur det innan startsignal, kändes lite som att försöka inverka på en stel planka haha, men det är bara att bita ihop och försöka visa upp hans bästa sida ändå ;) Vi red ihop 61,58% och det var ändå helt okej med tanke på känslan. Vi kom hem till stallet vid 23 igen och stackars hästarna blev väckta av oss, kingen var fortfarande uppe i varv så han skulle ju såklart hälsa på alla kompisarna som stod och sov haha, älskade ponny.
/Louise
 
Lite suddiga iphonebilder kan jag iaf bjjuda på! 

Hiss och Diss från Hööks

Publicerad 2013-07-03 10:14:00 i Linda,

Jag tycker rent allmänt att hööks har rätt bra prylar för ett rimligt pris. Men på vissa saker, som schabrak, tjocktröjor och vissa ridbyxor har dem lite för höga priser tycker jag.
 
HISS

Jag hissar min nyköpta pikè från deras egna märke crw. Jag har endast hunnit använda den en gång och jag är redan supernöjd med den! Materialet är bekvämt och känns alltid på något sätt svalkande. Det är verkligen en hiss. Desstom är priset rimligt, 199:-.

(Hööks egna bild)
 
DISS
 

Jag dissar dehär HV polo strumporna. Jag vet att dem inte är Hööks egna, men man kan köpa dem på hööks. För det första är kvaliteten sämst. Det gick hål i dem efter ca 4-5 gånger jag hade haft dem. Och för det andra är de aldelles för dyra. De kostar snäppet under hundra lappen vilket jag tycker är aldelles för dyrt för ett endaste par stumpor. För de pengarna kan man istället unna sig 2-3 par ridstrumpor från hööks egna märke som t.o.m har mycket bättre kvalitet!
/Linda

Donna & King 3/7

Publicerad 2013-07-03 00:12:25 i Allmänt,

Red Donna först på morgonen. Hon var ganska stark och sprang, efter en stund fick jag bättre känsla, men måste våga rida så mycket mer på henne, det är inte samma fin-lir som på King. Mycket mer säte och ben framförallt, och måste lära mig kunna sätta emot lika mycket som Carro kan. King longerades direkt efter, lite busig i galoppen men annars fin :)
/Louise
 
 
 
 
 

bjuder på bilder

Publicerad 2013-07-01 23:39:00 i Allmänt,

glömde lägga upp bilderna, här är dom iallafall. På onsdag åker jag och King på tävling i norrtälje, en LA:1 och vi kommer fightas med storhästarna ;) Skulle åkt med Donnatella, men vi behöver träna mer och jag behöver lära känna henne bättre innan jag vill åka iväg på tävling med henne igen - så vi gjorde ett hästbyte och så blev det lilla stabila ponnyn som får åka med istället och konkurrera ut storhästarna ;) LA:1 är det perfekta programmet för King också, ingenting han har svårt för och kort bana vilket är bra för en så liten häst som han.
 /Louise
 

/Louise

Gästblogg

Publicerad 2013-07-01 23:30:30 i Allmänt,

Heeeej Linda & Majas läsare!
Har fått i uppdrag av Linda att skriva lite här under tiden dom är på sitt ridläger.  Jag är så avis haha, Skulle gärna vara 14 igen och åka iväg på ridläger för det var ju så himla roligt :) Hoppas dom får det jättekul!
Men iallafall - nu när Linda är borta har jag ridit kingen själv och idag tränade vi för Pernilla på kvällen.  Det vi jobbar på just nu är att ha bakbenen in och hålla honom framför mig, han är så sneaky som hela tiden ska försöka dyka eller tänka uppåt för att slippa vara på bakbenen haha, men när jag hade honom "inom ramen" så var han fin. Snälla mamma filmade delar av träningen men min iphonesladd till datorn har gått sönder så kan inte lägga upp det tyvärr. Imorn ska jag hinna rida båda hästarna, hinna träffa en kompis, jobba och vara med min pojkvän, helst träna lite också.. och plugga körkortsteori haha, fullt upp! Ha det så bra!
 
Kram Louise
 

Beställt nya stövlar

Publicerad 2013-07-01 12:16:00 i Maja, Utrustning,

Hittade likadana stövlar som jag har nu fast i smalare och längre skaft på 40% rea och kunde inte låta bli att beställa hem dom. Dom jag har nu köpte jag begagnat (för 400:- tror jag) som första stövlar vilket var ett jätte bra köp, men ville jag ha ett par nya som passade lite bättre. Hela kalaset (inkl. frakt osv) gick på 2 000:- vilket är grymt då stövlarna kostar ca 3 500:- normalpris. Stövlarna köpte jag för helt egna pengar om någon undrar, så slipper vi hela bortkämd snacket, hehe.
 
Tusen gången snyggare i verklighet
 
 
 /Maja

Om

Min profilbild

Om oss!

Vi är två ponny-tävlingsryttare med höga mål om en god framtid. En dressyrryttare och en hoppryttare, så blandade inlägg bjuder vi på. Maja 14år och Linda 12år. Om ni vill höra av er till oss, mejla : [email protected] /Maja och Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela