lindamaja.blogg.se

Gamla bloggar.

Publicerad 2013-10-31 19:24:52 i Allmänt,

Jag har kollat igenom mina gamla bloggar som jag hade när jag var ca 10-12 år. Ärligt talat skrev jag ändå rätt så bra inlägg. Jag sparar dem så att jag kan gå och kolla i dem när jag blir äldre. Dock så är de lösenordsskyddade, och nej ni får inte läsa dem. Ska visa Maja de någon gång.
 
---------------
(från en sak till en HELT annan)
Försäljningen av ponnysaker går toppen! Många är intresserade och det rullar på som bara den. Pengarna sparar vi till nya grejer till den nya hästen. En hel del behöver köpas in, så som täcken, benskydd. Vi hade ju det mesta i ponny.
 
-------------
 
Dagen idag har varit något seg och VÄLDIGT kall. Det känndes som vinter på riktigt, fast utan snön (som tur det är). Vi har tagit det rätt lugnt. Jag och Samira gick mest runt och pratade om allt möjligt. Småtjejerna var där idag igen. De lekte häst i stallet i de lediga boxarna. Så söta, Vill också vara 8-9 igen och leka häst! Haha...
 
/Linda
<3
 

Today!

Publicerad 2013-10-30 17:53:49 i Allmänt,

Hej!
Imorse fick jag sovmorgon till 9. Sedan efter lunch vid ca 1, åkte jag till stallet med en kompis. Jag måste sysslesätta mig med någonting nu när jag inte har någon häst att rida och ta hand om. Vi tog det rätt så chill. Smörjde lite träns och gosade med hästarna. Småtjejerna var även i stallet, så de blev ju som en liten svans. Många frågor om Kingen. Jag tycker fortfarande att det är lite jobbigt att prata om det, men man får stå ut med lite frågor nu i början.
 
Madde stack sedan hem, då hon fick hemsk huvudvärk men jag hittade då Maja att hänga med. Hon skulle rida Millan. Det blev ett lerigt pass på banan med ett par bommar som småtjejerna hade byggt fram och lekt häst med. Jag tolkade det som hon var nöjd. Det såg bra ut, hon får skriva om passet själv.
 
Efter det smörade jag till mig skjuts hem av mamma och Louise. Vi åkte förbi skärholmen och köpte lite presenter till lillkusinen som ska firas på lördag. Det blev lite små pyssel. Han tycker om att rita och att pyssla, så det blev en del sådant.
 
Känns så tomt utan Kingen vid min sida. Jag saknar honom så ohygligt mycket.
 
/Linda
 
Wake me up when its all over, when I´m wiser and I´m older.. <3

Ridlektionen

Publicerad 2013-10-29 20:14:09 i Allmänt,

Hej!
Jag fick rida waterline (även kallad walle). Det gick jätte bra och det var superkul! Han gick på framåt i ett bra tempo och var mjuk och stadig i handen. Honom skulle verkligen kunna tänka mig rida igen.
/Linda

Today!

Publicerad 2013-10-29 08:04:14 i Allmänt,

Idag har ju jag ridlektion (som ni säkert vet) och nu när kingen har åkt, ska jag rida på ridskolans hästar ett tag. Det ska bli kul och spännande. Vi får se vem jag får. Har faktiskt ingen speciell som jag vi prova, utan jag kan prova vilken som helst.
/Linda

<3

Försäljning av ponnysaker.

Publicerad 2013-10-28 19:06:00 i Säljes,

Ponnyschabrak:
1.Dressyr QDD pris: 50 kr
2.Dressyr Lyckås Ridsport pris: 50kr
3.Dressyr Lyckås Ridsport pris: 50kr
4. Dressyr Mountain Horse pris: 80kr
 
Ponny benskydd och lindor:
1.Boots Equi-guard pris: 50kr (Tvättas vid intresse)
2.SÅLD
3.Ljusblåa lindor från showmaster. pris: 20 kr
4.SÅLD
'

1. SÅLD
2. Blått fleece täcke strl 125 pris: 80kr
3. Rosa hjärtigt fleece täcke strl 125  pris: 80
4. Marinblå "Huva" Agria pris: 20kr
 
Ponny träns och grimmor:
1. SÅLD
2. Brun lädergrimma kr: 100
3. SÅLD
4. Pullarträns med strass kr: 50
 
Mejla vid intresse! [email protected] eller [email protected] :)
/Linda

Nu har han åkt

Publicerad 2013-10-27 19:39:03 i Linda,

Nu har lille prinsen åkt mot nya ponnyäventyr som pensionär. Familjen var underbar. Jag tänkte att det bara inte kunde bli mer perfekt! Den lilla tjejen var 5 och skulle fylla 6 i december och hon älskade kingen. Sen var det hennes mamma och hennes mormor som åkte med. Hela högen verkade riktigt hästkunniga. Det är ju såklart tufft och så, men det verkade ändå så bra! De berättade att han skulle bli hagkompis med en nordsvensk och skulle få bli riden av den lilla tjejen. Mamman sa att han garanterat skulle få bli en pensionär hos dem. De bodde även på en gård, vilket skulle ge dem ännu mer tid att pyssla om honom. Jag kommer att sakna honom oerhört mycket, men det är ju för hans bästa.
/Linda
Hittade denna gamla bilden på Kingen och Glenn :)

Sista natten

Publicerad 2013-10-26 21:09:13 i Linda,

Ja. Imorn åker Kingen. Han lämnar våra liv och är påväg till sitt nya pensionärsliv på landet. Det viktigaste är att vi vet att han kommer att få det bra och att han kommer att bli älskad utav en fin familj. Jag kommer att sakna honom jättemycket, men man måste ändå vara öppen för förändringar. Det kommer inte vara det samma livet ut. Undet de åren vi har haft kingen, har varit de bästa åren i mitt liv. Jag älskar honom mycket ochjag hoppas att han kommer bli lika älskad av hans nya familj.
/Linda

Dagen

Publicerad 2013-10-24 22:44:03 i Linda,

Efter skolan var det bara in och sedan ut igen från ytterdörren inprincip. Stot skulle komma till ggrs idag, så skulle vår tränare se henne och så skulle jag få prova att rida. När jag kom dit, hade louise redan börjat värma upp henne. Sen var det min tur att sitta upp. Vilken dröm hon var! En spännande och utmanande dröm, helt enkelt. Det var super kul och jag fick mycket beröm ifrån ägaren och hennes kompis.
/Linda

Veckan

Publicerad 2013-10-23 22:39:59 i Linda,

Förlåt för mindre bra uppdatering denna vecka. Här får ni lite kort om dagarna som gått.
Måndag 20/10
Grönt kort kurs. Kl 18-21. Det gick bra! Inte lika mycket att skriva.
Tisdag 21/10
Ridlektion för PJ. Gick sådär. Hon sa att hon tyckte att kingen såg spänd ut över rumpan och bakbenen. Vi trodde att det var för att han hade blivit kall utav att stå still i regnet hela dagen, och hade då fått lite spänningar i kroppen.
Onsdag 22/10
Prommenad med kingen, Grönt kort kurs 18-20. Vi gick en mysig prommenix i skogen med mycket rötter och stenar så att han blev varm i kroppen. Det gick bra på kursen. Sista teoritillfället, på fredag skriver vi provet, tagga!
/Linda

jobba och grönt kort.

Publicerad 2013-10-20 06:37:38 i Allmänt,

Hej allihopa!
Idag ska jag jobba kl 9-11. Då brukar man få mocka alla ponnyboxar, fylla på och byta vatten till de som har vatten hink. Sen ska mqn ta in de ponnysar som ska gå på nästa lektion. Man ropar upp de som kommer. Sen hjälper man de som behöver hjälp när de gör i ordning hästarna. Sen ska man kasta ner hösilage och packa kvälls påsar till hästarna i stora stallet, och fixa morgon, lunch, eftermiddag och kvällspåsar till Lilla stallet.
Sen är det klart!

Jag måste hem sen direkt då jag måste hinna duscha, byta om och äta innan vi åker till grönt kort kursen som börjar kl 14.

/Linda


Idag.

Publicerad 2013-10-19 09:37:22 i Allmänt,

Jag ska till stallet om ca 1 tim och 45 min och hålla i ponnyridningen. Efter det ska jag och Erica åka till Skärholmen för att hon skulle köpa en vinterjacka och jag ska köpa halloween smink. Sen när jag kommer hem blir det nog att kratta tomten och göra fint hemma, då mamma och pappa kommer hem ifrån landet imorgon.
/Linda
Söten <3

Morgondagen

Publicerad 2013-10-17 20:33:21 i Allmänt,

(Skriver idag då jag vet att ja inte hinner imorgon)
Efter skolan ska jag till stallet med Maja och rida ut i skogen. Det kanske är sista uteritten tillsammans med kingen om vi inte hinner i nästa vecka, då han åker nästa helg :'(
Efter det ska jag och min kompis Malin på grönt kort kurs från 18- 20:30 :) Jag kanske borde åka direkt ifrån stallet, då det blir lite kort om tid annars.. Vi får se :)
/Linda


Provridningen.

Publicerad 2013-10-16 20:53:34 i Allmänt,

Det var super kul! Det gick också jättebra i och med att jag inte har ridit storhäst på sisådär 1,5 år, heheh. Han var så himla underbar. Aldelles lätt i handen och bra tempo av sig själv. Jag har fastnat för honom.
/Linda


Ridpasset idag.

Publicerad 2013-10-15 20:46:04 i Allmänt,

Det gick super! Idag tänkte jag på från början att dels inte bli stark i handen och dels att ställa igenom i båda varven. Det var jätte kul! Vi övade mycket på halv halter och övergångar. Det gick bra. Ibland blev det lite svårt, men Pernilla hjälpte mig så att det löste sig.
/Linda


Today!

Publicerad 2013-10-14 17:14:00 i Allmänt,

Dagen har väl varit som de flesta måndagar de senaste veckorna. Upp kl 6:30, till skolan kl 8 och hem 15:30. Kul. Härligt med lång dag på måndagar. Yippi.
 
Vi har nu bokat in nästa provridning på onsdag klockan 19. Erica kan inte följa med, då hon jobbar. Men mamma har då sagt att vi är två som gärna skulle vilja rida, så att det inte bara blir Louise. Taggelitaggad!
 
I helgen är jag fullbokad från topp till tå. På fredag börjar Grönt kort kursen, på lördag har jag ponnyridningen i stallet och vi ska kanske åka tillbaka och prova valacken igen. På söndag jobbar jag, det är grönt kort kurs och usek möte.
 
/Linda

Love is the most Beautiful thing you can ever imagine. <3

Dagen.

Publicerad 2013-10-13 18:43:16 i Allmänt,

Det var kul och spännande att kolla på hästarna. Den första var en valack (kan inte avslöja mer) och den andra var ett sto. Valacken var fin. Deg var bara Louise som prova den, för att den skulle gå med en annan som var intresserad efter, och kunde då inte gå så hårt. Stot var också fint. Men det var också bara Louise som red den. Det var nog mest för att vi inte vågade...hehe.
På torsdag kväll ska vi åka och kolla på en till valack. Det ska bli kul!

Vi fick också reda på när vi var på väg hem, att de som skulle kolla på kingen, inte var intresserade längre. Men, snyft, nu har vi ett datum när han ska åka.. :'( Han ska åka näst nästa helg, alltså den 26 oktober. Det är ju jättetuft, men ändå det rätta. Jag ska försöka att ta hand om honom och vara med honom så mycket jag bara kan. Det är en barnfamilj i Sundsvall som ska köpa honom. Det är rätt nära vårat landställe, så vi kan ju åka och hälsa på honom när vi är där. Jag kommer att sakna honom så himla mycket!
/Linda


Dagen.

Publicerad 2013-10-12 21:05:39 i Allmänt,

Jag gick upp ca kl 9. Då städade jag mitt rum och lite så. sedan åkte jag till stallet och var där och kollade när mina kompisar red. Sen lite senare åkte jag hem och krattade bort löv ifrån HELA baksidan. Känner mig stolt! Sen hann klockan bli rätt mycket medan jag pluggade. Jag hjälpte sedan mamma att göra potatisgratäng.

Imorgon är dagen rätt så uppbokad. Jag ska upp 6:30 och vara i Stallet ca 8 och fixa allt till kingen. Sen jobbar jag i stallet från 9-11. Sen har vi en provridning kl 12, så vi måste åka direkt när jag har slutat. Sen klockan 3 har vi en till provridning och klockan 6 kommer två familjer och kollar på kingen. Rätt så fullspeckad dag eller vad tycker ni?
/Linda
Jag och Maja har nu skapat ett instagramkonto tillsammans där vi lägger upp roliga videos. Ni får gärna följa oss! @lindaochmaja


Jag vill tacka er!

Publicerad 2013-10-11 23:29:23 i Allmänt,

Ni är bara för underbara! Jag får tårar när jag läser era fina kommentarer! Det här är värt guld! Om jag inte skulle få sånt här bra stöd, skulle jag inte fortsätta blogga och jag tror att Maja tycker det samma. Så jag vill bara tacka, tacka, tacka er för att ni är så grymma!
/Linda


Godmorgon!

Publicerad 2013-10-11 07:00:47 i Allmänt,

Planerna idag är att fira mamma( som vi ska göra nu), sedan ska jag och Maja rida ut i skogen och träna intervaller, sedan ska vi fira mamma igen med tårta och så. Sen avslutar vi fredagen med fredagsmys framför tv:n.
/Linda


Så fint med höst!

Nu har jag bestämt mig att berätta för er.

Publicerad 2013-10-10 16:26:15 i Allmänt,

Ja, jag har funderat ett långt tag nu, om jag skulle skriva om det eller inte. Eller om jag och Maja skulle sluta vår blogghistoria här p.g.a detta, men icke sa nicke. Här ska vi inte ge upp bloggandet.
 
Jo grejen är den att jag är på gång att gå över till storhäst. Hemskt och jättejobbigt, men det mest rätta. Jag börjar bli för lång och Erica fyller 18 nästa år, så det här är ödet. Vi har fått flera intresserade familjer som gärna vill köpa Kingen. De bor på en gård och behöver en snäll ponny att rida ut på i skogen till sina små döttrar som är omkring 6-7 år. Det kan nog inte bli mer perfekt. Och de lovade även att det skulle bli hans sista hem, han skulle inte bli såld en gång till. Det här har varit ett av mina svåraste beslut i HELA mitt liv. Att sälja min andra halva är inte direkt det lättaste... Kingen betyder allt för mig och jag kommer sakna honom enormt. På söndag kommer en av familjerna och ska kolla på honom. Han kommer också att älska att bara få ta det lugnt och slippa all hårddressyrträning. Det är det bästa han vet att rida runt i skog och natur!
Jag kände att ni någon gång behövde få veta. Jag ville inte skriva det från början, då det inte var helt säkert. Det viktigaste är att han kommer att få det bra, och det vet jag. Jag måste också tänka på att kunna gå vidare, så att jag inte fastnar i den där ställningen att jag gråter hela nätterna långa. Till de få personerna jag har berättat till, har jag fått ett grymt bra stöd. Ni vet vilka ni är och det är ni som gör att jag kan fortsätta. Men vi har inte bestämt något datum eller så när han ska åka, i såfall, skulle jag säga det till er.
 
På söndag ska vi också åka och provrida två hästar. Det ska bli spännande då jag inte ens har varit med på en provridning förut.
 
/Linda
 

Beskrivning och bild.

Publicerad 2013-10-10 16:08:03 i Allmänt,

Jag tänkte förklara lite närmre på det jag skrev om igår. Den där övningen med skänkelvikning och galopp.
Jo, Vi arbetade med skänkelvikning på hörnlinjerna och utifrån skänkelvikningen, fattar man galopp. Man galopperade sedan ända till A (Eller C beroende vilket varv vi var i) och sedan red man ner (i trav) till C (eller A) och gjorde om det. Det var både kul och lite utmanande, då kingen flyttar som en gud, nä men han har bra koll på vart han sätter fötterna. Men han kan dock bli lite hög i formen, då han tycker att det blir jobbigt.
Jag hoppas att ni fattar, om inte, får ni skriva i kommentarerna så får jag förbättra min beskrivning lite.
/Linda
 

Dagen

Publicerad 2013-10-09 21:49:17 i Allmänt,

Jag fick sluta en timme tidigare, då jag äntligen skulle på linsprovning. Det var läskigt. Jag fick prova på både en hård och en mjuk lins. Den mjuka linsen var betydligt bekvämare att ha på. För er som inte har haft en hård lins i ögat någon gång (eller ens en lins för den delen), ska ni veta att det känns som när man har fått något skräp eller en ögonfrans i ögat. Jag kommer att få mjuka linser, till att börja med, sedan när jag har vant mig, ska jag gå över till hårda linser.

När vi kom hem åkte jag och Louise direkt till stallet. Louise skulle rida kingen. Maja var också där, hon skulle också rida. De båda red på banan, Så jag han se lite av varje. Maja och Millan skötte sig bra tyckte jag. Kingen var däremot lite väl pigg i galoppen. Han raceade igenom de gigantiska pölarna så att det plaskade upp till öronen på Louise. Men han var annars super fin!
/Linda


modiga Millan, vågade gå igenom vattenpölen.

Nu är hon på hemmaplan igen!

Publicerad 2013-10-09 21:40:01 i Allmänt,

Hej!
Nu har Louise kommit hem ifrån Spain( eller aa, för 24h timmar sen, men aja). Hon har en hel roman att berätta om. En lärorik månad har det nog garanterat varit! Hon sa att hon har saknat oss och hästarna mycket, mycket. Saknat det gamla vanliga, vänner och så. Hon sa att det var rätt slitigt, men ändå väldigt kul. Det är ändå skönt att hon är hemma.
/Linda


Hösten när den är som bäst!

Passet igår.

Publicerad 2013-10-09 21:34:12 i Allmänt,

Gick bra, bättre än förväntat. Pernilla var nogrann med att jag måste ställa igenom i båda varven, så att det inte bara blir att sitta och åka. Vi övade på skänkelvikningar på hörnlinjerna i båda varven och utifrån skänkelvikningarna, gjorde man en galoppfattning och saktade av på kortsidan. Kanske låter en aning förvirrande? Kan göra ett mer detaljerat inlägg imorgon, nu är jag alldeles för trött. Men jag är nöjd iallafall och det är väl ändå det viktigaste.
/Linda


Uppdateringen är på topp från min sida!

Publicerad 2013-10-07 22:49:57 i Maja,

Eller vad säger ni?
 
Ganska mycket har hänt sist jag uppdaterade, bl.a min första dressyrlokal som slutade med vinst i första klassen och nästsist i andra klassen haha, men jag kan inte vara nöjdare, världens bästa Fenja! Men nu räcker det med dressyrtävlande på väldigt länge, jag vill hoppa hoppa hoppa! Som tur är är det träningstävling nu på söndag följt av hopplokal den 2 november! Jag har nog aldrig längtat efter att få hoppa så mycket som jag gör nu, helt sjukt! På träningstävlingen hoppar jag förhoppningsvis LC (80 cm) och på lokalen LD och LD+5 (70 och 75cm).
 
Annars då? Millan går bättre än någonsin och hon är såå trevlig att rida just nu, synd bara att min längd gör att det inte känns lika motiverande att trimma, just nu vill jag bara busa i skogen. Kan man inte kapa av 10 cm av benen!?
 
Har ju även märkt att det är kul att blogga när man verkligen tar till sig tid att sätta sig ner vid datorn, haha. Blir varken roligt för mig eller er att skriva på mobilen hela tiden (även fast nya blogg.se-appen är grym!).
 
Maja N fotade lite från tävlingen och jag har även lite bilder som Nicole fotade med min kamera. Kameran börjar ju bli till åren och då blir bilderna där efter. Men får väl se när jag orkar ladda upp dom, år 2015 kanske?
 
Sängen kallar på mig och alarmet står på 05:30 då jag ska upp och springa ett varv runt långsjön, hurtigt!
 
/Maja
 
Älskar bilden! Bästa Millan!
 
 
 
 
 

Godmorgon!

Publicerad 2013-10-06 10:18:17 i Allmänt,

Hej allihopa!
Nu är jag på väg till skärholmen då jag och Erica ska köpa present till mamma och jag ska kolla på mössa och lite småfix. Direkt efter det åker jag till stallet då kingen väntar på att bli longerad. Sedan där efter är det Usek möte. Rätt så fullspeckad dag, eller vad säger ni? Jag fick iallafall sovmorgon, så det var ju skönt!
/Linda


Dagens.

Bilder från tävlingen.

Publicerad 2013-10-05 15:46:35 i Tävling,

 
Det gick bra! Jag red på 60,38 procent. Är sjukt nöjd och jätte glad! Kingen var jätte duktig, men han var lite seg och skyggade lite för staketen. Det gick också super för Maja! Hon vann i sin klass! Är jätte glad för hennes skull, hon var jätteduktig. Hon red på 62 procent.
/Linda

Passet idag.

Publicerad 2013-10-03 16:50:14 i Allmänt,

Det gick sådär. Han smög innåt och var ganska spänd. Men imorgon ska Erica rida igenom honom inför tävlingen på lördag. Det ska bli superkul!!
/Linda


Idag.

Publicerad 2013-10-02 13:09:36 i Linda,

Om någon timme eller så ska jag åka med min kompis Heidi till hennes medryttarponny. Det ska bli jättekul. Hon heter parma tydligen. På bild ser hon supersöt ut.
Vi slutade 12 idag, vilket är så himla skönt! Erica ska rida idag istället för imorn. Så rider jag imorn och hon på fredag.
 
/Linda
'PonnySM2013'

Halvt död.

Publicerad 2013-10-01 13:55:05 i Allmänt,

Nu är jag hemma ifrån Orienteringsdagen. Det var HEMSK, men jag fick E! :D man skulle minst få 100 p för att få E, och vi fick 105! Jag är jätte nöjd, för att det var jättesvårt att hitta kontrollerna.

Om ett tag ska jag åka till stallet. Jag har ju ridlektion. Men nu ska jag vila ett tag.

/Linda


Om

Min profilbild

Om oss!

Vi är två ponny-tävlingsryttare med höga mål om en god framtid. En dressyrryttare och en hoppryttare, så blandade inlägg bjuder vi på. Maja 14år och Linda 12år. Om ni vill höra av er till oss, mejla : [email protected] /Maja och Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela