lindamaja.blogg.se

Kortfattat om dagens ridpass

Publicerad 2013-04-29 20:49:00 i Linda,

hej!
Idag red jag lektion och det gick hyfsat.
I början fick jag inte något bra stöd alls i tygeln,men det släppte sen efter halva lektionen ungefär.
Imorn ska hela stallgänget dra till Majbrasan på Långängen. Jag har sagt tidigare att jag inte ska gå för att jag inte orkar o.s.v.. men jag ångrade mig.
Jag kan inte uppdatera bloggen med tusen inlägg all the time, men jag försöker att göra ett inlägg om dagen för att mer hinner jag inte med för att jag råpluggar inför NP i SO som vi har torsdag,fredag.
Vi ses!

/Linda

Gårdagens pass och info!

Publicerad 2013-04-28 10:21:15 i Linda, Ridpass,

Hejhej!
Jag tänkte börja med att säga att Maja är otroligt sjuk. Hon har åkt på någon slags influensa och därför gör hon inte så många inlägg.
Igår red jag på utebanan på förmiddagen. Det stod tre oxrar utplacerade och det var lite skumt enligt Kingen. Men sen var det inget mer med det och jag kunde rida på som vanligt.
I början av galoppen stod jag upp i lätt sits och så fick han brassa på så mycket han kände för. Han kastade med huvudet som han oftast brukar göra när han har kul.
Sedan red jag runt lite i båda varven.
I slutet av passet red jag mitt program som jag ska tävla och ca 3 veckor.
Bilder kommer upp senare idag!
/Linda
Jag älskar denna bilden <3

Hej!

Publicerad 2013-04-27 07:05:23 i Linda,

Idag ska jag träna dressyr på ridbanan. Han ska få springa av sig rejält innan jag tar upp honom.
Jag och Kingen kommer bli modeller eftersom att vi har två fotografer. Både Agnes och Maja kommer att fota. Det ska bli kuul! :D
Skriver mer imorn eftersom att jag sover på ggrs ikväll och kommer då inte ha någon tillgång till internet, (om jag inte snor någons mobil..hehe)
Men vi ses!
/Linda

Hem till Kusinvitaminerna!

Publicerad 2013-04-25 15:57:26 i Linda,

Hejhej!
Idag blir det inte stallet för att jag och Erica ska sitta barnvakt åt våra kusiner. Det ska bli super kul! Dem är söta som socker båda två. Vi blir hämtade av min moster om ca en timme. Skriver mer imorn då jag ska upp på hästryggen igen.
Jag har gjort illa smalbenet och det är då bra att jag inte har ridit på två dar. Men om svullnaden inte har gått ner imorn, får jag i värsta fall rida utan chaps eller stövlar.
/Linda
 
Världens bästa! (Oredigerad)
 

Dagens Failbild!

Publicerad 2013-04-24 18:33:15 i Linda,

Dagens failbild är inskickad från Louise (Min storasyster) och bilden är också på ´mig och Glenn. Grattis till Louise!!
På Louise blogg kan ni också hitta bilder och filmer på Kingen eftersom att vi delar på honom.
Louise blogg: http://justlikeadreamer.blogg.se/
(Jag och Glenn från sommaren 2008 eller 2009)
 
/Linda
 

-

Publicerad 2013-04-23 21:12:26 i Maja,

Jag har väldigt mycket i skolan just nu, imorgon och på torsdag ska jag försöka fixa så mycket inlägg jag hinner.
Hörs sen!

/Maja

Longering med pigg ponny!

Publicerad 2013-04-23 18:43:32 i

Hejhej!
Idag blev det inte riktigt som planerat. I det tidigare inlägget skrev jag att jag bara skulle promenera med Kingen, men istället blev det lite longering på ridbanan.
I början var han pigg och ville slängtrava hela tiden.
Jag sade då till honom ett par gånger och sedan slutade han med det.
I slutet kunde han ta mina komandon utan att jag behövde smacka eller säga "proo".
Jag blev nöjd och Kingen fick sedan en liten slurp betfor som berömmelse.
/Linda


(en bild från min instagram @lindalundins )

Ridpasset igår

Publicerad 2013-04-23 07:06:41 i

I början var Kingen pigg och lite bråkig. Han orkade och ville inte arbeta.Men sen gav han sig. Han blev helt enkelt väldigt fin och jag hade nästan lika mycket stöd i båda tyglarna. Annars brukar det vara att jag bara har allt stöd på höger tygeln och om man känner lite i vänster tygeln så börjar han fixa.
Så jag var nöjd och glad efter passet och Kingen blev svettig. Som tur är ska jag bara promenera med honom idag så att han kan få en paus.
/Linda


Sorry

Publicerad 2013-04-20 16:00:20 i Maja, Ridpass,

Sorry för dålig uppdatering, har inte riktigt haft tid över till bloggen.

Millan har iaf gått riktigt bra tors och fre. I torsdags red vi i paddocken där hon var tittig början men sen släppte det och hon var jätte fin. Sen den sista 20 minuterna så kändes det verkligen som när man skänklade så kom det från bakbenen och jag fick ber tryck i traven och galoppen ist för att bara springa fortare framåt. Den känslan var obeskrivlig och jag satt bara med ett stort leende på läpparna!
I fredags så var det meningen att hon bara skulle få röra lite på sig i skogen men när jag skrittade förbi fotbollsplanen så var den helt smällt så då¨kunde jag inte motstå att rida lite där. Känslan från torsdagen satt kvar och hon var helt underbar från första början så jag travade lite och tog nån galopp i båda varven. Fotbollsplanen är helt underbar då det är en 11 manna grusplan som ingen spelar på längre. Underlaget är jättebra och man har hur mycket plats som helst. Likaså våran paddock som också är enorm. ÄLSKA VÅREN!
 
/Maja
 

Ridpass på utebanan!

Publicerad 2013-04-18 19:45:50 i Linda, Ridpass,

Hejhej!
Idag tränade jag och Maja dressyr på ridbanan. All snö är borta nu, så det var super härligt att rida där. Eftermiddagssolen gassade på.
Jag värmde upp honom i en ganska ordentlig trav så att han också kan få lättare flyt i galoppen sedan. Han hade mycket energi och gjorde otroligt bra ökningar på diagonaler och långsidor.
Efter det värmde jag upp i galopp och galopperade av honom några varv på spåret så att han sedan kan komma till den lugna och fina galoppen, det gick som väntat.
Jag red igenom L:C2 programmet en gång, vilket gick bra bara att i ena galoppen fick han något ryck och ville brassa på lite, men det löste sig sen.
Nicole filmade lite, så filmer kommer!
Vi ses!
/Linda
(Gammal bild från i vintras)
 

Passen igår

Publicerad 2013-04-17 18:01:59 i BRS, Maja,

Igår var det både vanlig ridning och hoppspecial. Hade bästa Fenja båda lektionerna.
 
Vanliga lektionen: Vi jobbade mycket med förvänd galopp och eftersom Fenja är en duktig dressyrponny så kan hon sina grejer och tuffar på som hon ska. Dock blir hon regält taggad när den hästen framför fattade galopp och men då gick jag in på volter så hon skulle vänta på mig och inte bara springa iväg. Hon var mjuk och fin hela passet, dock tog hon inte riktigt stöd på yttertygeln i början men det blev bra sen
 
Hoppspecial: Banhoppning stog på schemat och Fenja var fin, dock lite trött och seg i mellan åt men sprången blev bra. Hon är även väldigt övertalningsbar (när hon inte brunstar) så när man känner att hon kollar lite så kan man bara smacka eller lägga på spöt på bogen så hoppar hon, så inte ett ända stopp! Framsteg! Under själva banan så glömde jag bort mig lite samt lite oflyt men ändå godkänt.
Film skulle ha kommit om inte Nicole var så grymt oteknisk och filmade när inte jag hoppade och stängde av när jag skulle hoppa, åååh Nicole hahah!
 

Bild från ridskoleryttare.blogg.se
 
 
Tilda gjorde även en avramling i världsklass och jag har typ aldrg skrattat så mycket förut!
Kolla på filmen, ni kommer inte att ångra er!
 
 
 
 
/Maja

Bruna stövlar

Publicerad 2013-04-17 17:38:07 i Maja, Utrustning,

Jag såg i söndags att Lindas syster Lousie hade köpt Hööks nya bruna stövlar som dom fått in, dööööör så fina! Om inte jag höll på att spara till ett par andra stövlar så skulle jag köpt dom direkt! Jag har faktiskt provat den modellen fast i svart för nått år sen, dock var dom lite stora då eftersom den minsta storleken är i 37 och jag har små fötter.
 
/Maja
 

Failbilds tävlingen..

Publicerad 2013-04-17 17:20:34 i Linda,

Vi har inte fått in några failbilder denna gången, så jag bjuder på en failbild.
Glöm inte att skicka in bilder failbildstävlingen som är på onsdag igen :)
/Linda

Vilodag för prinsen!

Publicerad 2013-04-16 19:21:39 i

hejhej!
Idag fick Kingen vila från allt jobbande. Jag rycktade honom i ca 40 min och sedan tog jag sällskap av Malin och Emma att promenera en sväng i skogen. Kingen har så mycket energi och behöver därför röra på sig varje dag.
Det var mysigt.
Vi ses!
/Linda

Tvätta benskydden

Publicerad 2013-04-16 16:40:00 i Maja, Utrustning,

Jag läste på en blogg förut om tips hur man tvättar benskydden så man näst intill kan spegla sig i dom. Jag och Linda testade det i söndags och jag kan verkligen säga att det funkar.
Man börjar med att tvätta av dom ordentligt för att sedan torka av dom med en handduk. Efter det så tar man sadeltvål och gnussar in ordentligt. Efter det så tar man pälsglans och sprayar på. Och sen wooila, glansigt som *försöker hitta på nått* en polerad järnbit (haha kom inte på nått annat!)
 
/Maja
 

Dressyrtips! "Korta lädrerna och rid bättre"

Publicerad 2013-04-15 20:46:23 i Linda,

(bild från google)

När ryttare i allmänhet vill börja ägna sig åt lite mer ”seriös” dressyrträning skulle jag säga att det är relativt vanligt att de uppmanas att länga sina stigläder för att därigenom komma djupare ner i sadeln och ”få längre ben” (har hänt mig)..

De som framför allt är hoppryttare brukar enligt mig ofta rida med (för) korta stigläder när de ska ”trimma” sina hästar och dels ser det helt enkelt FULT ut men det blir också svårt att verkligen komma åt hästen med skänklarna, framför allt i kort trav, det är vad jag tror i alla fall.

Men, hur mycket man än eftersträvar ”långa ben”, djupt säte osv inom dressyren så kan detta faktiskt ibland försvåra ridningen (i alla fall om det blir överdrivet). Det är svårare om att rida på ett korrekt sätt om man har (för) långa stigläder i dressyren. Skänkeln blir ofta flaxig och ostadig.

Därför intalar jag alla dressyrryttare där ute (inklusive mig) att korta stiglädrerna några hål, det kommer att kännas bättre.

/Linda

 

Dagens dressyrpass!

Publicerad 2013-04-15 20:34:14 i Linda, Ridpass,

Hejhej!
Idag gick det sisodär.
Kingen var pigg och ville inte ta mitt stöd i vänster tygeln.
I början var han lite busig (jag vet inte vad det beror på) , han skuttade lite hit och dit och han försökte resa sig någon gång. Jag tror att han var lite stissig p.g.a att det var storm ute.
Men i slutet gav han sig och jag fick ett helt OK stöd på vänstertygeln.
/Linda
 

Design hjälp

Publicerad 2013-04-15 14:16:00 i Linda och Maja,

Hej allesammans!

Jag och Linda undrar om det är någon där ute som är duktig på design och koder. Vi är nöjda med headern men typ allt annat som fix i sidomenyn, rubrikstypsnitt, lägga in smileysar osv. så om känner vill göra detta så är det bara att kontakta oss på våran mejl: [email protected]
 

Maja och Millan

Publicerad 2013-04-14 21:03:17 i Maja, Ridpass,

Här är lite mer i slutet av passet än vad videon lite längre ner. Man ser framför allt skillnad på galoppen då hon är stadigare. Idag var hon verkligen fin från början och ännu finare i slutet. Upptäckte även att jag har ett eller två hål förkorta stigläder så jag hamnar i stolsits, aja. Både västen och fleecen fick åka av i mitten och jag frös inte ett dugg, underbart!
 
/Maja
 
 

Maja och Millan

Publicerad 2013-04-14 16:14:00 i Maja, Ridpass,

Hej! Detta var ibörjan av passet idag. Som ni märker är hon väldigt flippig i galoppen och trycker sig innåt. Detta blev helt klart bättre mot slutet, då hittade vi en större och "renare" galopp som jag ska försöka hitta varje gång. Det är den galoppen som ska stärkas för att sedan kunna kortas upp och fortvarande ha kvar det "luftiga och rena" i galoppen.
 
 

Ponny,stallet,gäster och kompisar!

Publicerad 2013-04-13 16:40:23 i Linda, Ridpass,

Idag har och är det fullt ÖS! På förmiddagen red jag och tog hand om Kingen. Efter lunch fotade jag min kompis när hon red. Efter det kollade jag när Min och Carolinas tränare red på Donna. Nu är jag hemma och ska byta om för att det strax kommer gäster hit. Sedan ska jag hem till min kompis och fira henne med mina andra kompisar. Jag kommer att stanna där över natten.
Det var min dag!
Hejdå!

Presentation Fenja

Publicerad 2013-04-11 10:44:00 i BRS, Maja,

Fenja är en brun liten c-ponny f.2002. Vissa känner säkert igen henne ifrån Ponnyakuten 2 där hon var med för hon var bråkig, stegrade, stannade osv.
 
 
Fenja kom till BRS för bara några månader sen och jag har ridit henne 5 ggr, ett dressyrpass och 4 hoppass (kan även tillägga att jag har ramlat av henne 2 av dom gångerna hehe). Hon har en fantastisk hoppteknik och även fina gångarter, det är bara hennes stoighet och vilja som sätter stopp på hennes gränser. Fenja är alltså en bestämd dam med stora åsikter. Dock är det nått med mig och ponnyston, jag har alltid haft förkärlek till dom. Mycket och jobba med medans dom pendlar i humöret. Nu ska jag förhoppningsvis börja rida henne mer, starta lite klubbtävlingar och förhoppningsvis hoppa henne i hemmalokalen i maj på våran stora gräsbana. Men vi får se hur det går och vi hoppas att det går hela vägen!
 
 
 /Maja

"Dagens failbild"

Publicerad 2013-04-11 10:16:00 i Linda och Maja,

Hej allihopa!
Nu har vi bestämt oss att vi kan starta med dagens failbild här på bloggen. Tävlingen går ut på att skicka in en bild till oss, en failbild. Det kan vara vad som helst roligt på bilden som ni tycker att vi ska dela med oss av. Vi kommer att plocka ut den bästa bilden och lägga ut den här på bloggen. Vinnaren får inte bara sin bild upplagd på bloggen , utan den får också sin blogg länkad. Det är redan tillåtet att börja skicka in bilder , så leta igenom eran bildmapp och skicka något skoj till oss! Mejladress : [email protected]
Lycka till!
/Linda och Maja
Jag och min ridlägerponny Baya på Karlslund 2012 (dåliga kvaliteten beror på att jag fotade från tv:n)

Ridpasset på BRS

Publicerad 2013-04-10 21:05:00 i BRS, Maja,

Red älskade lilla Fenja som jag bara blir mer och mer kär i henne för varje gång jag rider henne. Det var ett dressyrpass som stog på schemat och vi skulle jobba med förvänd galopp. Själva övningen i sig gick inte så bra då hon blev väldigt stark och taggad. Fenja är en ponny som är ganska svår att få att "gå rätt". Hon rids nästan alltid med inspänningar i dressyren (ingen annan häst rids med inspänningar) för att hon är lite krånglig. Men idag red jag henne helt utan inspänningar hela passet och hon var super fin! Min ridlärare Linda sa att hon aldrig hade sett henne så rund och fin från början som hon gjorde idag, så det var väldigt roligt att höra! Fina ponny!
En presentaion kommer imorgon om henne, ni kanske känner igen henne från Ponnyakuten 2?
 
/Maja
 En bild jag hittade på google
 
 
 

Helgens ridpass

Publicerad 2013-04-10 20:46:58 i Maja, Ridpass,

Hej allihopa! Dålig uppdatering jag vet, men nu ska det bli ändring på de.
Hade Millan både lördag och söndag så en utvärdering kommer här:
Lördag: Jag och Linda kom dit redan halv 8 på morgonen för att kanske kunna rida själva i ridhuset, men så blev det inte! Det var jag, Linda och två andra ekipage från Juringe, varav en hade en häst som var brunstig så den sprang och kickade hela tiden och som grädde på moset var det även privatlektion så det var mycket rörelse. Millan kändes helt okej  traven och när det kändes bra gick jag över till galoppen. Där var hon dock jätte jobbig och sparkade och höll på. Linda kände också att hon inte fick plats riktigt så vi bestämde oss för att gå ut och ha roligt istället. Millan är alltid tusen gånger finare utomhus, både hon och jag hatar ridhuset! Där var hon fin och pigg!
 
Söndag: Vi red ut och busade och hade det jätte kul! Äntligen har allt börjat smälta och man t.o.m galoppera lite här och var. Lyckades även drutta av Millan för första gången! Jag gjorde det dock med bravur så jag landade på fötterna! Det var en hund som började skälla, egentligen var det jätte konstigt att hon reagerade så mycket som hon gjorde, så har hon aldrig gjort förut. På samma väg som på filmen över hade vi lite "tävling". Visserligen en och en men det var kul ändå! När fotbollsplanen har smält så lovar jag att det blir rejs! Men när vi "tävlade" så körde vi snabbast galopp, långsamast galopp, flashigast trav osv. Jag vann ökade och Linda den samlade, sen blev det lika på traven då båda hästarna var taggade så det blev lite galoppinslag.
 
/Maja
 

Hopp/Allround outfit! (Marinblå/svart/brun)

Publicerad 2013-04-10 15:28:12 i Linda,

Ryttare:
Jh Collection Pikètröja - 229kr
Jh Collection väst - 399kr
Crw Madison Ridbyxa - 399kr
Jh Collection skärp - 199kr
Crw Trento Läderridstövel - 1999kr
Crw ridhandskar - 129kr'
 
Häst/Ponny:
Allroundschabrak Triumph Gold Medal - 249kr
Senskydd Equiguard - 149kr
Pannband - 199kr
 
/Linda
 

uteritt i eftermiddagssol

Publicerad 2013-04-09 20:03:54 i

hej hej!
Idag tog jag ut Kingen på en uteritt i solen. vi red lite över allt,vi travade och galopperade över en liten stockliknande sak. det var kul och kingen fick brassa på rejält på ängen i snön för där vet jag att han inte kan göra något eftersom att det är lite tyngre att rida där. han lyfte mycket på benen och såg allmänt snygg ut.
vi ses!
/Linda


Dagens dressyrpass!

Publicerad 2013-04-08 19:59:09 i Linda,

hejhej!
Idag (som alla andra måndagar) red jag lektion för Pernilla. Det gick bra i slutet för att i början var han lite spänd och jag fick inte något bra stöd. Men efter ett tag gav han sig. Vi övade mycket på att använda den sidförande skänkeln, vilket är bra träning för mig för att jag inte är så bra på det...
Det var kul och vi övade det i bland annat cerpentinbågar och diagonaler. I slutet var kingen jätte fin och han flyttade fint och bra för min sidförande skänkel.
Vi ses!
/Linda
Bjuder på en gammal bild på Erica,Mig och Kingen från en tävling på Vällingby.
 
 

jobb och uteritt idag!

Publicerad 2013-04-07 07:56:27 i

hejhej!
Alldeles strax ska jag åka till Gömmargården och jobba. Det är min första gång,så att det kommer nog att bli kul!
När jag har jobbat klart,ska jag och Maja rida ut en sväng i skogen. Det ska bli super mysigt.
vi ses!
/Linda


Myyys

Publicerad 2013-04-06 19:15:25 i Maja,

Jag och Linda tog en lång rykt ute i vårsolen, jag såg även jätte mycket tussilago i slänten. Vårkänslor!

Bilder från igår

Publicerad 2013-04-06 12:00:00 i Bildbomb, Maja,

Hej!
Här kommer några bilder på Ellen & Fury och Ida & Shadow. Shadow den vite och Fury den brune.
 
Kan dock förvarna er att det inte alls blev några bra bilder då det är lite svårt att fota när man rider på en skogsväg.. Men här är några av gårdagens bilder!
 

Karlslund!

Publicerad 2013-04-05 18:42:12 i Linda,

Hejhej!
Idag åkte jag och Maja och hälsade på två vänner från Ridskolan Karlslund. Det var kul och vi fick hälsa på deras underbara ponnier. Vi gick med dem när dem red ut och Maja hade med kameran så liten fotoshoot kan man väl säga att det blev. Alla på Karlslund är så himla trevliga. Det är ett litet stall som ligger i Botkyrka Kommun. Vi tog oss dit med buss och spårvagn och det gick galant på ca 45 - 50 min.
Vi ses!
/Linda
En bild från hoppridlägret på Karlslund 2012, Jag och Baya.
En bild på ridskolan och på Maja och Nicole från ridlägret i sommras.
 
 

Karlslund imorgon

Publicerad 2013-04-04 20:34:30 i Maja,

Hej! Imorgon åker jag och Linda till ridskolan Karlslund och hälsar på en kompis som vi lärde känna när vi var på ridläger där. Kameran åker med och om det blir bra bilder så publicerar jag några här.
En lång buss och tåg resa väntar oss men när man är två och har nått att se fram emot så går det jättebra!
 
Två bilder på mig och min lägerponny Ysra som jag hade förra året, gud vad jag saknar att rida den heta ponnyn!
 
 
/Maja

Namnet är Maja

Publicerad 2013-04-04 20:25:00 i Maja,

Hej allesammans! Nu har jag äntligen kommit hem från fjällen och kan alltså påbörja min bloggkariär nu, haha.
Mitt namn är alltså Maja och jag är 14 år. Jag rider på Botkyrka Ridsällskap på tisdagar och varannan vecka även i en hoppspecial. Jag hade även tänkt att skriva lite om lektionerna där så det kommer presentioner om två hästar som jag rider lite oftare, Fenja och Capitano, så ni inte blir helt förvirrade.
 
Jag och Capitano
Foto; Madde Berner
 
 Två gånger i veckan så rider jag och pysslar även om världens finaste, bästa, snyggaste, sötaste b-ponny tjej, Stenbroåsens Camilla. Millan, som hon kallas till vardags, (och några fler smeknamn som bara vi hästmänniskor kommer på till våra hästar) är en brun skönhet på 8 år. Millan är ett ponnysto ut i hovspetsarna som har lite mycket humör i ridningen men som är världens snällaste i hanteringen och hon älskar att pussas. Mina blogginlägg kommer främst handla om henne och allt som kretsar runt.
 
 
Jag har även ett enormt stort intresse för fotografering och fotar allt mellan himmel och jord, såklart är favoriten hästar. Nedan kommer jag att visa några bilder.
 
 
 
/Maja
 

Dressyr tips med Linda!

Publicerad 2013-04-03 09:14:00 i Linda,

Jag kommer att tipsa er med ett fullt dressyrpass med en ponny.
Börja med att värma upp ponnyn i en låg och rund form i skritt och trav. Gör många övergångar och tempoväxlingar så att du känner att du har kontroll över ponnyn. När du känner dig redo, gör samma övningar fast i galopp. När du värmer upp på detta sättet blir ponnyn mer koncentrerad och avslappnad.
När du har värmt upp ponnyn i båda varven, kan du försiktigt korta tygeln , men du måste fortsätta se till att du har kontakt mellan ponnyns mun och din hand. Nu arbetar du med lite fria tempoväxlingar och vägar beroende på vad du behöver öva på. Ponnyn trivs bättre på dina dressyr pass om du gör liknande övningar på dem. Den känner då igen sig, och lyssnar bättre på dina hjälper.
När du känner dig färdig, kommer det viktigaste. Trava av ponnyn. Precis som oss människor, behöver ponnyn slappna av i kroppen. Rid med en lika rund och låg form som i början av passet. Ponnyn kommer då att slappna av i ryggen. När du har travat av, rekommenderar jag att promenera med ponnyn från marken så att den kan röra på sig ordentligt, man kan också sitta på ponnyn , men det ger inte lika bra effekt.
Jag hoppas att ni blev lite inspererade av detta inlägg. Om det är något som ni inte förstår, kan ni mejla antingen mig : [email protected] eller min och majas mejl : [email protected]
/Linda
 

Dagens Ridpass och mycket mer!

Publicerad 2013-04-02 17:49:00 i

Hejhej!
Jag tänkte börja med att meddela er att Maja är i fjällen den här veckan och kommer inte hem för än på torsdag, Därför kommer hennes "Om mig" inlägg inte upp för än på torsdag eller dagen efter det.
Men nu till min dag och morgon-dressyrpasset. Imorse åkte jag till stallet vid halv åtta och satsade på att rida innan påsk-daglägret började. När jag kom dit hann jag bara med att mocka, sedan tog jag in honom från hagen. Dem hade fått komma ut tidigt på morgonen och fått äta morgonhöet ute.
Jag fixade iordning honom tills halv nio då jag gick in i ridhuset och red i ca en timme. Jag värmde upp honom i en låg och rund form i båda varven på mycket böjda spår, så att han kan lossna och slappna av i sidorna. Det gick bra och han lyssnade bra på mina hjälper. När jag började värma upp i galopp, smygkortade jag tygeln mer och mer så att han kommer till en lite mer samlad och hög form. Det gick bra och jag red med lite kortare och mer samlad galopp på kortsidorna och ökade lite på långsidorna i båda varven. Det gick bra. Efter det tränade jag på Lätt C2 programmet som jag ska tävla om några veckor. I det programmet vänder man ganska mycket och det är bra träning för både Kingen och för att jag ska känna att jag har kontroll över honom. Jag avslutade med att rida några cerpentinbågar med skritt över medellinjen. Det gick bra och han vad lydig.
Om jag skulle sammanfatta ridpasset, skulle det vara bra och Kingen var lika fin och stadig som alltid <3
Jag hoppas att ni orkade läsa all denna text!
/Linda
Ni får nöja er med en vinterbild från min och Majas fotoshoot med Heidi. ;)
 

Om

Min profilbild

Om oss!

Vi är två ponny-tävlingsryttare med höga mål om en god framtid. En dressyrryttare och en hoppryttare, så blandade inlägg bjuder vi på. Maja 14år och Linda 12år. Om ni vill höra av er till oss, mejla : [email protected] /Maja och Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela