lindamaja.blogg.se

Livet som hästägare!

Publicerad 2013-05-08 14:10:07 i Linda,

Jo, livet som hästägare kan ha sina för- och nackdelar. Det är otroligt kul, men ponnyn/hästen tar upp rätt mycket tid av sitt liv. Det är en sak man måste vara beredd på innan man skaffa häst.
Jag har ju turen att ha en hel hästvan familj och då hjälps ju alla åt att ta hand om våra hästar. Men om du har en okunnig familj, bör du berätta lite kort om hur man tar hand om en häst så att dem kan vara där för dig när du behöver hjälp. Om du är den enda som kan ta hand om din häst i din familj, borde du ha en medryttare som kan rida istället för dig ett par dar då du kanske behöver plugga eller behöver en paus från stallet.
Det är viktigt att ta ett par pauser från ridningen i veckan så att du inte tröttnar på att ta hand om din häst.
Sen om du är ny inom att ha egen häst, kan man prova på att ha hästen som sin egen i ett par veckor, sedan lämnar man tillbaka den och om man passar bra med hästen, kan man även köpa den. Det kallas att man är en fodervärd.
Det var lite kort om hur jag har det och vad man bör tänka på innan man skaffar häst.
/Linda

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Om oss!

Vi är två ponny-tävlingsryttare med höga mål om en god framtid. En dressyrryttare och en hoppryttare, så blandade inlägg bjuder vi på. Maja 14år och Linda 12år. Om ni vill höra av er till oss, mejla : [email protected] /Maja och Linda

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela